Antena Căutare

Ce legătură are muzica lui Mozart cu strugurii? Una mare se pare! „Dacă vacile din Wisconsin dau mai mult lapte atunci când ascultă muzica lui Mozart, de ce nu am obţine rezultate mai bune şi în podgorii?”

Pentru a mări producţia de struguri şi astfel a obţiune o cultură record dar şi pentru a proteja mult mai bine viţa de vie împotriva dăunătorilor, Ornelliei Correggia, un viticultor din Cueno, regiunea Piemont, testează o nouă modalitate pentru atingerea obiectivelor relatate, difuzând muzică din operele lui Wolfgang Amadeus Mozart.

Pentru a mări producţia de struguri şi astfel a obţiune o cultură record dar şi pentru a proteja mult mai bine viţa de vie împotriva dăunătorilor, Ornelliei Correggia, un viticultor din Cueno, regiunea Piemont, testează o nouă modalitate pentru atingerea obiectivelor relatate, difuzând muzica din operele lui Wolfgang Amadeus Mozart.

Scopul său este să creeze un echilibru armonios între vietăţi şi mediul înconjurător. În podgoriile sale se difuzează, prin intermediul mai multor difuzoare, muzică clasică, în special Mozart. Lista de melodii a fost construită de Peppe Vessicchio, diirjor napolitan, a relatat cotidianul italian „La Stampa”, conform Rador.

„Dacă vacile din Wisconsin dau mai mult lapte atunci când ascultă muzica lui Mozart, de ce nu am obţine rezultate mai bune şi în podgorii” – a precizat Vessicchio, care a scris deja şi o carte cu titlul: „Roşiile cresc mai bine cu ajutorul muzicii”. Această modalitate fiind deja testată de cultivatorii de roşii din sudul Italiei.

Muzica ţine departe animalele sălbatice, vulpile, mistreţii şi căprioarele, care consumă şi distrug strugurii. Este interesant, faptul că, datorită muzicii, strugurii nu sunt atacaţi de dăunători şi nici de boli. Fructele sunt sănătoase, deşi nu sunt tratate cu pesticide.

S-au făcut descoperiri importante pentru istoria creştinismului într-un labirint de sub Roma. Se aflau acolo de 1.600 de... Un pin din SUA, cu vârsta de 5.067 de ani, cel mai longeviv organism de pe planetă datat cu exactitate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x