Antena Căutare

Cea mai aglomerată intersecție din lume se află în Tokyo

Cea mai aglomerată intersecție din lume este Shibuya Crossing din Tokyo, lângă stația de metrou Shibuya. La fiecare jumătate de oră, aproximativ 45.000 de oameni traversează pe una dintre cele cinci treceri de pietoni amenajate în zonă.

Cea mai aglomerată intersecție din lume este Shibuya Crossing din Tokyo, lângă stația de metrou Shibuya. La fiecare jumătate de oră, aproximativ 45.000 de oameni traversează pe una dintre cele cinci treceri de pietoni amenajate în zonă.

Zece benzi de circulație și cinci intersecții majore se aliniază de-a lungul unui canion modern de clădiri neon colorate în inima orașului Tokyo.

Cea mai aglomerată intersecție din lume se află  în Tokyo

„Privite de sus, masele de oameni par armate gata să se angajeze în luptă, îndreptându-se cu hotărâre către punctul de întâlnire. Dar nu există vreo ciocnire: în punctul de întâlnire devin o mase fluidă, alunecând perfect una pe lângă cealaltă. Pentru aproape cinci minute, intersecție devine o mare de umanitate, pentru ca apoi să lase locul traficul de autovehicule, încheind astfel un nou ciclu al intersecției din Shibuya.”

În intersecția inspirată după Times Square există cinci ecrane majore, video și audio sincronizate impresionant cu fiecare trecere, afișând informații cum ar fi prognoza meteo, în timpul semnalelor roșii "fără plimbare" și desene animate când se aprinde semnalul "plimbare" verde.

Un robot poate înţelege când sunt coapte roşiile şi le poate culege fără să le deterioreze... Cel mai tare test optic! Primul animal din cele patru pe care îl vezi îți dezvăluie cine ești, de fapt...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x