Antena Căutare

Cel mai sarac presedinte din lume! Castiga 1.800 de dolari pe an si locuieste la o ferma

Cand spui presedinte, te gandesti automat la garzi de corp, masini luxoase si vile de protocol. Iata ca presedintele din Uruguay incalca toate aceste "reguli". El a decis sa-si doneze salariul si traieste la o ferma, unde creste animale si cultiva legume.

Jose Mujica este presedintele Uruguayului din 2009. Potrivit declaratiei sale de avere, in 2010, el a castigat doar 1.800 de dolari, pentru ca a decis sa-si doneze salariul.

Mujica traieste alaturi de sotia sa la o ferma, in apropiere de capitala Montevideo. Aici, presedintele in varsta de 77 de ani cultiva legume si creste animale. Doi ofiteri de politie ii pazesc locuinta.

"Traiesc asa de cand ma stiu. Ma descurc foarte bine cu ceea ce am", spune Mujica.

"Sunt denumit cel mai sarac presedinte, dar nu ma simt asa. Saraci sunt cei care muncesc doar pentru a avea un stil de viata luxos si multi bani. Unii pot considera ca sunt un batran excentric, dar asta este alegerea mea", explica Jose Mujica.

Jose Mujica a facut parte din fortele de gherila Tupamaros, intre anii '60-'70. A fost impuscat de sase ori si a petrecut 14 ani in inchisoare, de unde a fost eliberat in 1984.

FOTO: diariolarepublica.ne

Licoare frantuzeasca, marketing japonez: Scaldatul in vin, o traditie care vinde bine... New York: Un "dealer" vinde droguri pentru a ajuta oamenii afectati de uraganul Sandy...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x