”Nishiyama Onsen Keiunkan” este un hotel japonez, deschis în 705 și ținut ”în viață” de peste 52 de generații. În 2011 a fost recunoscut, oficial, de către ”Cartea Recordurilor”. Apărut cu 300 de ani înainte ca vikingii să atingă coastele americane, pe vremea când noi ne chinuiam cu cnezatele și voievodatele lui Glad, Gelu au Menumorut, hotelul s-a alimentat cu apă termală direct la la sursă, fiind ”parcat” la poalele Munților Akaishi. O cameră ”pleacă” de la 500 de dolari
Pe vremea când noi ne chinuiam cu cnezatele și voievodatele lui Glad, Gelu și Menumorut, pe vremea când vikingii nu atinseseră, încă, ale Lumii Noi coaste, ei, bine, pe vremea când statul englez mai avea cam 300 de ani până la fondare, pe la 705, un japonez, Fujiwara Mahito pre numele său, a avut ideea de a deschide un...hotel. Se făcea că era la poalale Munților Akaishi, într-un cadru natural de excepție, unde primăvara părea să nu plece niciodată, la un cioc de barză de Vulcanul Fuji. I-a zis ”Nishiyama Onsen” și, pentru că era al doilea an al Dinastiei Keiun, i-a spus și ”Keiunkan”, deci ”Nishiyama Onsen Keiunkan”.
S-au apucat de treabă și, vreme de 52 de generații, hotelul a aparținut unei singure familii, nefiind, niciodată, închis. Izvoarele termale din zonă și-au făcut datoria, astfel că întreg sistemul SPA a avut, non-stop, apă caldă. În 2011, celebra ”Carte a Recordurilor” a omologat locul, ca fiind ”cel mai vechi hotel din lume ce funcționează fără încetare” (n.r. - ca o curiozitate, al doilea hotel de acest gen se află tot în Japonia - ”Hoshi Ryokan” -, care s-a deschis în 718 și care e la șase ore distanță de ”Nishiyama Onsen Keiunkan”).
Actualmente, locul dispune de 37 de camere (prețurile pornind de la 500 de dolari), iar ultima renovarea a avut loc în 1997. Ca o comparație, în cartea sa, ”România”, francezul Jean A. Vaillant aprecia că la 1844 în București se aflau 20 de hanuri și 20 de hoteluri.
Imaginea care a stârnit hohote de râs pe internet! Motivul pentru care Mark Zuckerberg a fost așezat la birou cu o pernă... Obișnuiești să mai înjuri sau să vorbești urât? Obiceiul acesta te face diferit de toți ceilalți oameni!...