Antena Căutare

Cum îți dai seama dacă telefonul „te ascultă” sau te înregistrează. Testul simplu pe care îl poți face ca să afli adevărul

Un bărbat a dezvăluit recent cum îți poți da seama dacă telefonul „te ascultă” sau dacă te înregistrează, iar detaliile au stârnit numeroase reacții în mediul online.

persoana care tine in mana un telefon mobil Galerie
Un specialist a dezvăluit cum îți poți da seama dacă telefonul „te ascultă” sau te înregistrează | sursa foto: Shutterstock

Un canadian pe nume Morten Rand Hendriksen a dezvăluit prin intermediul unui clip video publicat pe contul său de TikTok cum îți poți da seama dacă telefonul „te ascultă” sau dacă dispozitivul înregistrează ceea ce faci sau spui.

Și fiindcă este expert în tehnologii și cunoaște foarte multe secrete, dezvăluirile sale au făcut senzație și postarea a devenit imediat virală.

Cum îți dai seama dacă telefonul „te ascultă” sau dacă înregistrează tot ceea ce faci

Morten Rand Hendriksen a decis să facă un mic experiment, pentru a găsi răspunsul la întrebarea pe care mulți i-au adresat-o de-a lungul timpului, dar și pentru a-i ajuta pe cei peste 11.000 de urmăritori ai săi să facă singuri testul, pe propriile telefoane.

Citește și: Cum îți dai seama dacă cineva ți-a montat un dispozitiv de urmărire la mașină. O tânără a dezvăluit totul pe TikTok

Potrivit acestuia, tot ce ai de făcut este să te întâlnești cu un prieten sau cu cineva ales de tine și să începeți să vorbiți despre un anumit subiect specific, pe care nu l-ai mai abordat până atunci.

Dacă observi că pe Facebook încep să îți apară tot felul de reclame ce au mai mult sau mai puțin legătură cu a voastră conversație, atunci acesta este clar un semn că telefonul „te ascultă” și înregistrează ceea ce discuți.

Citește și: Cum să-ți dai seama dacă cineva te minte în mesaje. 5 indicii clare pe care nu trebuie să le ignori

„Cum îți dai seama dacă telefonul te ascultă sau înregistrează ceea ce faci sau zici? Alege un prieten, conveniți să vorbiți despre un anumit produs sau serviciu cât timp sunteți împreună, dar faceți asta doar când sunteți împreună și doar voi doi, fără să implicați alte persoane, atunci sau ulterior. În perioada de test trebuie să nu dai click sau să interacționezi cu orice ar putea să aibă legătură cu respectivul produs sau serviciu discutat cu prietenul tău. Doar vorbiți despre ceva, având telefoanele la îndemână, dar fără să căutați pe internet sau să faceți altceva. Mai mult decât sigur o să descoperiți faptul că, dacă doar vorbiți despre produsul respectiv, reclamele nu vor apărea. După câteva sătpămâni poți începe să cauți produsul respectiv despre care ați vorbit. E suficient o singură dacă. Apoi vei observa în cât timp începi să primești reclame despre lucrul acela, dar și după cât timp primește persoana cu care tu ai discutat reclamele respective, chiar dacă ea nu a căutat nimic pe internet, ci doar a vorbit cu tine. O să descoperiți că discuțiile sunt ignorate și că telefonul „te ascultă” sau înregistrează doar atunci când există primul semn că unul din voi manifestă un interes despre tema discutată”, a dezvăluit Morten Rand Hendriksen, potrivit celor de la mirror.co.uk.

Așa cum era de așteptat, dezvăluirile canadianului au făcut pe mulți să încerce acest test, pentru a vedea dacă telefoanele „ascultă” sau înregistrează ceea ce se întâmplă în jur.

O femeie și-a făcut o măsuță de cafea, dar după 45 de ani a descoperit ce „comoară” ascunde! Ce „secret” a ieșit la ivea... O pensionară și-a cumpărat o piatră de la un târg de vechituri. Când i-a descoperit „secretul” a fost uluită. Ce comoară...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x