Antena Căutare

De ce se dădeau săculeți cu migdale pe post de mărturie la nunțile din anii '90. Adevărul despre semnificația acestui obicei

Săculeții cu migdale pot fi destul de plăcut să le privești, dar mai ales să le mănânci. Totuși, ce însemna să le oferi pe post de mărturie la nunți?

un saculet cu bomboane cu migdale pe o masa Galerie
De ce se dădeau săculeți cu migdale pe post de mărturie la nunțile din anii '90. Adevărul despre semnificația acestui obicei | Shutterstock

Migdalele sunt o gustare delicioasă, mai ales dacă sunt învelite într-un strat dulce, așa cum sunt bomboanele. Ele joacă un rol important în ceea ce privește tradițiile de la nunți din întreaga lume.

Citește și: Cât timp rezistă aripioarele de pui la frigider. Puțini știu și fac o greșeală

Ce semnifică săculeții cu migdale oferiți pe post de mărturie la nunți

Migdala are, de fapt, o formă care simbolizează fertilitatea și noul început. Migdalele, în general, sunt deosebit de populare în cadrul nunților din Italia, Grecia sau Orientul Mijlociu, notează Mentalfloss.com.

Inclusiv gustul lor simbolizează ceva, mai ales că există un echilibru între gustul ușor amărui al miezului și învelișul ușor dulce. Prin urmare, mirii au nevoie să știe că o căsnicie nu e mereu doar lapte și miere, ci viața poate fi când amară, când dulce.

Citește și: Ce s-a întâmplat în corpul unei femei care a băut zeama de la murături timp de 7 zile. Cum i-a fost influențată sănătatea

În cultura italiană, bomboanele cu migdale mai sunt numite și confetti și se dăruiesc la nunți încă din secolul al XIV-lea. De obicei, se pun cinci astfel de bomboane în săculeț simbolizând sănătatea, bogăția, fertilitatea, fericirea și longevitatea.

În Grecia, migdalele confiate se numesc koufeta. Miresele înfășoară koufeta în grupuri de numere impare - de obicei trei sau cinci dintre ele într-un pachet - pentru a reprezenta viața unui cuplu.

Citește și: Test rapid. Cum deosebești brânza naturală de cea contrafăcută. Care sunt diferențele și cum recunoști un produs bun

Este un simbol al uniunii care vine odată cu căsătoria. Potrivit superstiției grecești, dacă o persoană necăsătorită ia acasă una dintre aceste migdale din ziua nunții și o pune sub pernă, în noaptea aceea își va visa viitorul soț.

În Orientul Mijlociu, bomboanele cu migdale sunt cunoscute ca mlabbas, care se traduce prin „confiate”. Se spune că ele sunt afrodisiace în unele culturi din Orientul Mijlociu, făcând din migdale cadoul perfect de nuntă.

Citește și: Cum funcționează autofagia. Ce beneficii are postul intermitent

În timp ce majoritatea migdalelor de la nunți sunt albe, simbolizând puritatea, ele vin în multe culori diferite și nu sunt oferite exclusiv la nunți. S-ar putea să vezi migdale roz sau albastre la botezuri.

De ce nu ar trebui să cumperi lumânări parfumate. Pericolul pe care îl ascund acestea... Compartimentul „secret” pe care mulți îl au la mașină și nu știu. Unde se află și la ce servește, de fapt...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x