Antena Căutare

Cât timp rezistă aripioarele de pui la frigider. Puțini știu și fac o greșeală

Iată cât stau aripioarele de pui crude sau gătite la frigider și cum să le faci să reziste mai mult timp.

aripioare de pui gatite intr-un bol
Cât timp rezistă aripioarele de pui la frigider. Puțini știu și fac o greșeală | Pixabay

Până la urmă, cât durează mâncarea la frigider și, mai precis, cât durează puiul la frigider?

Citește și: Ce s-a întâmplat în corpul unei femei care a băut zeama de la murături timp de 7 zile. Cum i-a fost influențată sănătatea

Cât timp rezistă aripioarele de pui la frigider. Ce recomandă specialiștii

Potrivit experților în siguranța alimentelor, va trebui să iei în considerare mai multe aspecte, printre care data limită de expirare a produsului, cum îți organizezi frigiderul, cum păstrezi alimentele ș.a.

Puiul crud pe care îl cumperi de la măcelărie poate rezista la frigider până la două zile. În afară de data înscrisă pe ambalaj, trebuie să ții cont și de modul în care arată sau miros alimentele.

Și odată ce caserola sau ambalajul puiului este deschis și carnea este expusă la aer, asigură-te că folosești regula de mai sus pentru ceva ce nu ai deschis încă. Apoi asigură-te că frigiderul are temperatura corectă, egal sau mai mic de 4 grade Celsius, scrie rd.com.

Cel mai bun loc pentru a depozita puiul este în partea cea mai rece a frigiderului, care este de obicei raftul de jos. De asemenea, asigură-te că depozitezi carnea de pui crudă în cele mai bune recipiente etanșe, ca să nu fie expusă la aer sau la umiditate. Plus de asta, bacteriile nu vor contamina și alte alimente aflate în proximitate.

Cât durează carnea de pui gătită la frigider

Puiul rotisat poate rezista la frigider de la trei până la patru zile. Același lucru este valabil și dacă l-ai preparat tu însuți, cum ar fi să-l prăjești, să-l gătești la cuptor, să-l fierbi. Din nou, se păstrează în condiții foarte bune, cu alte cuvinte, în recipiente etanșe. Altfel, riști să te îmbolnăvești.

Cât rezistă carnea de pui la congelator

Congelatorul este locul perfect pentru a depozita atât puiul crud, cât și puiul gătit. Puiul crud congelat poate rezista luni de zile în congelator. Câte luni, mai exact? Carnea de pui crudă poate dura până la un an, părțile unui pui timp de 9 luni, iar carnea tocată timp de 4 luni.

Poți recongela puiul care s-a dezghețat în frigider (nu la temperatura camerei), dar nu va avea un gust la fel de bun. Totuși, congelatorul trebuie să fie destul de rece (0 grade) și ai nevoie să depozitezi carnea corespunzător.

Cum să-ți dai seama dacă puiul nu mai este sigur de mâncat

Trebuie să iei în considerare câteva reguli importante. Carnea de pui nu mai este sigur de consumat dacă are un miros urât, are o textură vâscoasă, iar culoarea roz s-a transformat în gri, galben sau verde.

Ce s-a întâmplat în corpul unei femei care a băut zeama de la murături timp de 7 zile. Cum i-a fost influențată sănătate... Un medic i-a atenționat pe cei care mănâncă grătar. Ce a putut să descopere în gâtul unui băiețel de doar 4 ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Roxana Blenche și chef Samuel, o nouă provocare în bucătărie! Ce rețete au de gătit pentru Nicoleta Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Roxana Blenche și chef Samuel, o nouă provocare în bucătărie! Ce rețete au de gătit pentru Nicoleta Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x