- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Jaime Stathis susține că se apropia de ora cinei, în prima zi a experimentului, când și-a dat seama că încă nu-și băuse zeama de la murături.
Citește și: În ce oraș din România cresc găinile care fac ouă albastre. Ce preț are o bucată
O femeie a băut zeama de la murături timp de 7 zile, pentru a vedea ce se întâmplă în corpul ei
Femeia și-a porționat băutura, a mai adăugat puțină apă și gheață, apoi a savurat-o pe deplin, înainte să-și ia cina. Și-a dat seama ulterior de un lucru, și anume nu-i mai era foame. Apoi s-a întrebat dacă nu cumva zeama de la murături era un inhibitor al poftei de mâncare.
Un studiu clinic din anul 2015 a arătat că oțetul, ingredientul principal al sucului de murături, poate ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge la diabeticii de tip 2.
De asemenea, persoanele care nu au diabet pot suferi de scăderea zahărului din sânge. O modalitate de a evita acest lucru este să mănânce mese mici pe parcursul zilei.
Ceea ce a început în urmă cu mai bine de 2.000 de ani ca o necesitate - folosirea saramurii pentru a conserva alimentele pentru a prelungi perioada de valabilitate a acestora - acum, a devenit o tendință culinară, mai spune ea, conform Thehealthy.com.
Consumul de zeamă de la murături poate avea anumite beneficii, inclusiv pentru digestie, reglarea zahărului din sânge, metabolism, depresie și simptome ale anxietății, imunitate.
Pentru a vedea pe pielea ei ce se întâmplă, femeia a băut zeama de la murături în fiecare zi, timp de o săptămână. Iată ce a descoperit!
Chiar dacă nu făcuse un antrenament intens și nu căuta un remediu pentru mahmureală, cel mai probabil că se simțea epuizată. Faptul că a băut zeama de la murături a ajutat-o să-și revină.
Joanna Wen, un antrenor certificat în metode de slăbire, i-a explicat femeii că „sucul de murături a devenit popular în rândul sportivilor și al persoanelor preocupate de sănătate datorită concentrației mari de electroliți – în special de sodiu și potasiu – care pot acționa ca un truc de a te rehidrata și care îți ajută organismul să-și primească înapoi mineralele esențiale pe care le-a pierdut în timpul activității fizice sau în urma consumului de alcool”.
Care sunt beneficiile, dar și riscurile consumului de zeamă de murături
„Oțetul din sucul de murături îți poate îmbunătăți sănătatea intestinală, ceea ce este foarte important pentru sănătatea generală”, spune Anna Vocino, autoarea cărții Eat Happy
Alimentele fermentate ajută la menținerea unui sistem digestiv sănătos, deoarece ajută la creșterea „bacteriilor bune” și a „florei” în intestin.
O dietă bogată în sare este un mare nu pentru mulți oameni, deoarece poate avea efecte negative asupra sănătății.
Având în vedere asta, dieteticianul Bri Bell precizează că „nu există nicio modalitate de a spune exact câtă sare ai în sucul de murături cumpărat din magazin, deoarece informațiile nutriționale enumerate pe borcan afișează doar câtă cantitate este în murăturile în sine. Din acest motiv, dacă alegi să bei suc de murături, începe cu mai puțin și observă cum te simți”.
În ce oraș din România cresc găinile care fac ouă albastre. Ce preț are o bucată... Cât timp rezistă aripioarele de pui la frigider. Puțini știu și fac o greșeală...