Antena Căutare

Descoperirea care a uluit cercetătorii din întreaga lume! Un simplu poştaş a desluşit secretul construirii piramidelor din Egipt

Fără doar şi poate, misterul construirii piramidelor din Egipt este unul dintre cele mai controversate subiecte din lume. De-a lungul timpului au apărut mii de variante şi explicaţii, însă nimic nu este sigur. Recent, un fost poştaş francez a lansat o teorie surprinzătoare, cu care cercetătorii sunt de acord.

Fără doar şi poate, misterul construirii piramidelor din Egipt este unul dintre cele mai controversate subiecte din lume. De-a lungul timpului au apărut mii de variante şi explicaţii, însă nimic nu este sigur. Recent, un fost poştaş francez a lansat o teorie surprinzătoare, cu care cercetătorii sunt de acord.


Egipt – o lume fascinantă, în care istoria pluteşte în aer şi fiecare firicel de nisip spune o poveste. Piramidele impunătoare amintesc turiştilor de măreţia vremurilor, de puterea faraonilor şi de o lume misterioasă, captivantă. Cine nu a auzit de poveştile conform cărora egiptenii au fost ajutaţi de o civilizaţie extraterestră să ridice monumentele de piatră? Sau că „vorbeau” cu stelele şi aveau o tehnologie incredibil de avansată? Deşi au fost lansate nenumărate ipoteze până acum, verdictul întârzie să apară.


Surprinzător, un fost postaș francez susține că a deslușit misterul construirii piramidelor. Michel Michel e foarte pasionat de istoria şi arhitectura Egiptului şi după ce a ieşit la pensie, şi-a petrecut timpul liber făcând cercetari în acest sens.


Ce a descoperit? Metoda pe care o susţine este bazată pe un sistem de rampe. "Cercetătorii uită mereu un principiu foarte simplu. Egiptenii nu aveau la dispoziţie instrumente moderne şi nici tehnologie. Teoria mea este adaptată pentru piramidele de toate mărimile. Este simplă, intuitivă, economică, solidă și ușor de verificat", a povestit el. Michel arată că egiptenii au ridicat piramidele cu ajutorul unor rampe, pe care au fost trase sănii încărcate cu pietre. Rampele au fost utilizate ulterior pentru construirea acoperișurilor piramidelor.



Totul se leagă…


De curând, fizicienii de la Fundația Fundamental for Research on Matter și de la Universitatea din Amsterdam au reușit să descifreze un truc pe care egiptenii l-au folosit la construirea monumentelor: au umezit nisipul înaintea saniei care transporta blocurile de piatră, pentru a aluneca mai uşor. Cercetătorii au efectuat experimente care au demonstrat că această metodă a dus la micşorarea aproape de jumătate a forței de tragere a saniei.


O pictură murală descoperită în mormântul lui Djehutihotep arată în mod clar cum o statuie uriaşă este trasă de către lucrători, iar în partea din față a vehiculului stă un egiptean care stropește cu apă nisipul.



Sursa: historia.ro

Ce fel de persoană ești în funcție de prima zonă a corpului pe care o ștergi când ieși de la duș! O să ai surprize mari... Nebunie PURĂ! Uite ce au putut să facă, pe un ger de crapă pietrele! (VIDEO)...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x