Cercetătorii britanici au ajuns la o concluzie inedită referitoare la evoluția vieții pe Pământ.
Potrivit descoperirilor lor, viața pe Terra a apărut și a evoluat după ce o mică planetă numită Theia s-a ciocnit de planeta noastră. Această coliziunea ”a sterilizat” Pământul, fapt care ar f dus la apariția Lunii. Și, spre deosebire de ceea ce se credea până acum, viața pe Pământ ar fi apărut cu 100 de milioane de ani mai înainte decât era estimat.
Mai mult decât atât, cercetătorii au studiat cu atenție evoluția animalelor pentru a stabili acel ”strămoș comun” al tuturor viețuitoarelor. Au descoperit astfel că acest strămoș al tuturor ființelor de pământ a existat în urmă cu aproximativ 3.9 miliarde de ani în urmă, pe când Pămâtul era în stadiile primitive.
Însă cercetările despre evoluția vieții pe Pământ sunt dificile, iar studiile paleontologice se lovesc adesea de un zid: nu găsesc o rocă mai veche de două miliarde și jumate, iar asta din cauza procesului de ”întinerire” al Pământului, în care rocile vechi sunt distruse de procesele climatice, lăsând loc creării celor noi.
dailymail.com
Cerul s-a deschis și s-a văzut poarta către Rai! Martorii fenomenului au filmat totul (VIDEO)... Universitatea „Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca este prima universitate din România care a ajuns în Top Shanghai...