Aricii de mare au devenit următorii pe lista pericolelor din apă iar România și Grecia se bucură de prezența unor astfel de oaspeți nepoftiți în apele sale.
Ce să faci dacă dai peste un arici de mare neprietenos și te înțepi în el
Atât la marea noastră cât și la greci, prezența aricilor de mare pune probleme. O înțepătură de arici poate face mult rău corpului uman, potrivit Click.
Astfel, dacă ne alegem cu o înțepătură, imediat trebuie să mergem la medic pentru ca rana să nu se infecteze.
Astfel, spinii aricilor de mare sunt destul de greu de îndepărtat odată ce pătrund în piele, motiv pentru care trebuie să mergi urgent la spital unde specialistul va evalua leziunea și te va trata corespunzător, pentru a evita suprainfectarea.
În cazul unei înțepături, leziunea este rotundă, iar spinii rămân la nivelul pielii.
Un alt simptom care caracterizează înțepătura este durerea intensă din jurul rănii. Reacțiile alergice sunt destul de frecvente și pot provoca inclusiv decesul în cazul în care nu te grăbești la medic.
Este foarte important ca, odată ce ai fost înțepat de ariciul de mare, să îndepărtezi spinii.
Ideal ar fi ca un specialist să facă această operațiune, și nu cu o pensetă, căci riști ca spinii să se rupă și să migreze apoi în alte zone ale corpului.
Apoi, specialistul va decide dacă e nevoie și de tratament cutanat sau, după caz, împotriva alergiilor.
Semnalul de alarmă este acela că există și specii otrăvitoare de arici de mare, motiv în plus pentru a merge la medic în cazul unei înțepături, potrivit sursei citată.