Antena Căutare

E oficial: Cercetătorii de la NASA vorbesc despre ce se va întâmpla la Apocalipsă: "Este ceva ce niciun om nu a mai văzut vreodată

Distrugerea unui sistem solar a fost captată pentru prima dată în imagini de oamenii de ştiinţă de la NASA. Ei susţin că acel eveniment cosmic extrem de violent oferă informaţii şi indicii preţioase despre destinul final al Terrei.

E oficial: Cercetătorii de la NASA vorbesc despre ce se va întâmpla la Apocalipsă: "Este ceva ce niciun om nu a mai văzut vreodată Galerie
Descoperirea făcută de specialiştii de la NASA oferă detalii despre destinul Terrei

Distrugerea unui sistem solar a fost captată pentru prima dată în imagini de oamenii de ştiinţă de la NASA. Ei susţin că acel eveniment cosmic extrem de violent oferă informaţii şi indicii preţioase despre destinul final al Terrei.

Imaginile realizate de NASA în cadrul misiunii spaţiale Kepler-2 au dezvăluit rămăşiţele unei planete care a fost distrusă în timp ce orbita în jurul unei stele moarte (o pitică albă), aflată în constelaţia Fecioarei, la o distanţă de 570 ani-lumină de Terra. Savanţii americani au observat fragmente din acea planetă distrusă efectuând o rotaţie completă în jurul piticei albe la fiecare 4,5 -5 ore, pe o orbită de 836.800 de kilometri - puţin peste dublul distanţei dintre Pământ şi Lună.

Imagini nemaivăzute: Peste 8.400 de fotografii din misiunile NASA pe Lună au fost făcute publice

"Este ceva ce niciun om nu a mai văzut vreodată. Am privit cum un sistem solar a fost distrus", a spus Andrew Vanderburg, de la Centrul de Astrofizică Harvard-Smithsonian.

Sursa foto: mediafax.ro

Stelele asemănătoare Soarelui sunt alimentate de reacţii nucleare care transformă hidrogenul în heliu. Dar atunci când hidrogenul se epuizează, ele încep să îşi ardă elementele mai grele, precum heliu, carbon şi oxigen, şi se măresc considerabil. În cele din urmă, steaua îşi arde învelişul exterior, lăsând în urmă un nucleu cunoscut sub numele de "pitică albă".

Astronomii nu ştiu deocamdată de unde proveneau acele rămăşiţe, însă una dintre posibilităţi ar fi aceea potrivit căreia moartea stelei respective ar fi destabilizat orbita unei planete din vecinătate în aşa fel încât mai multe fragmente s-ar fi desprins din aceasta şi ar fi fost aruncate către stea. Fragmentele au ajuns atât de aproape, încât căldura degajată de stea a început să le transforme în aburi, după ce forţele gravitaţionale le-au dezmembrat în prealabil.

NASA a făcut anunțul: „Cer albastru și apă înghețată pe Pluto!”

O soartă similară ar putea avea şi Sistemul Solar. Atunci când Soarele va muri, peste cinci miliarde de ani, el se va extinde şi va "înghiţi" planetele apropiate, Mercur şi Venus şi poate chiar şi Terra. Însă dacă Terra va supravieţui acelei traume cosmice, ar putea fi sfărâmată în mai multe bucăţi în timp ce va pluti în jurul piticei albe în care se va transforma Soarele.

Sursa: mediafax.ro

Probleme în dragoste: Racii sunt confuzi în privința sentimentelor! Horoscopul zilei de vineri, 23 octombrie... A văzut o lumină stranie la fereastră și s-a speriat! A doua zi a avut parte de un adevărat șoc! A arătat poză cu fantom...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x