Căutare Live

E oficial: Cercetătorii de la NASA vorbesc despre ce se va întâmpla la Apocalipsă: "Este ceva ce niciun om nu a mai văzut vreodată

Distrugerea unui sistem solar a fost captată pentru prima dată în imagini de oamenii de ştiinţă de la NASA. Ei susţin că acel eveniment cosmic extrem de violent oferă informaţii şi indicii preţioase despre destinul final al Terrei.

Descoperirea făcută de specialiştii de la NASA oferă detalii despre destinul Terrei

Distrugerea unui sistem solar a fost captată pentru prima dată în imagini de oamenii de ştiinţă de la NASA. Ei susţin că acel eveniment cosmic extrem de violent oferă informaţii şi indicii preţioase despre destinul final al Terrei.

Imaginile realizate de NASA în cadrul misiunii spaţiale Kepler-2 au dezvăluit rămăşiţele unei planete care a fost distrusă în timp ce orbita în jurul unei stele moarte (o pitică albă), aflată în constelaţia Fecioarei, la o distanţă de 570 ani-lumină de Terra. Savanţii americani au observat fragmente din acea planetă distrusă efectuând o rotaţie completă în jurul piticei albe la fiecare 4,5 -5 ore, pe o orbită de 836.800 de kilometri - puţin peste dublul distanţei dintre Pământ şi Lună.

Imagini nemaivăzute: Peste 8.400 de fotografii din misiunile NASA pe Lună au fost făcute publice

"Este ceva ce niciun om nu a mai văzut vreodată. Am privit cum un sistem solar a fost distrus", a spus Andrew Vanderburg, de la Centrul de Astrofizică Harvard-Smithsonian.

Sursa foto: mediafax.ro

Stelele asemănătoare Soarelui sunt alimentate de reacţii nucleare care transformă hidrogenul în heliu. Dar atunci când hidrogenul se epuizează, ele încep să îşi ardă elementele mai grele, precum heliu, carbon şi oxigen, şi se măresc considerabil. În cele din urmă, steaua îşi arde învelişul exterior, lăsând în urmă un nucleu cunoscut sub numele de "pitică albă".

Astronomii nu ştiu deocamdată de unde proveneau acele rămăşiţe, însă una dintre posibilităţi ar fi aceea potrivit căreia moartea stelei respective ar fi destabilizat orbita unei planete din vecinătate în aşa fel încât mai multe fragmente s-ar fi desprins din aceasta şi ar fi fost aruncate către stea. Fragmentele au ajuns atât de aproape, încât căldura degajată de stea a început să le transforme în aburi, după ce forţele gravitaţionale le-au dezmembrat în prealabil.

NASA a făcut anunțul: „Cer albastru și apă înghețată pe Pluto!”

O soartă similară ar putea avea şi Sistemul Solar. Atunci când Soarele va muri, peste cinci miliarde de ani, el se va extinde şi va "înghiţi" planetele apropiate, Mercur şi Venus şi poate chiar şi Terra. Însă dacă Terra va supravieţui acelei traume cosmice, ar putea fi sfărâmată în mai multe bucăţi în timp ce va pluti în jurul piticei albe în care se va transforma Soarele.

Sursa: mediafax.ro

Semnificații dubioase: Acestea sunt prenumele considerate satanice de către preoți!... Exercițiul care a înnebunit internetul! Ultima ecuație este pentru genii! Jocul este pierdut în proporție de 90%...
Parteneri
Cadouri pentru Secret Santa la job. Ce să le iei colegilor pe care nu îi cunoști prea bine
Dacă există o perioadă incomodă în timpul sezonului de Crăciun, atunci cu siguranță este momentul când trebuie să cauți cadouri pentru Secret Santa. E de obicei o activitate festivă care se desfășoară la locul de muncă. Acest detaliu face misiunea cadoului și mai greoaie pentru că sunt șanse mari să fie nevoie să-i oferi cadoul unui coleg pe care nu-l cunoști foarte bine.
Catine.ro
Ultimele știri