Antena Căutare

Exista Dumnezeu? Raspunsuri la cele mai frecvente intrebari despre Univers

Un post de televiziune din Marea Britanie a realizat un sondaj, pentru a afla are sunt cele mai mari dileme ale oamenilor in legatura cu Universul. Exista Dumnezeu, exista extraterestrii sau putem sa calatorim in timp? Acestea sunt doar cateva dintre intrebarile la care peste 2.000 de persoane au dorit explicatii rationale.

Iata care sunt cele mai frecvente intrebari atunci cand vine vorba despre Univers si ce explicatii ofera oamenii de stiinta, conform Daily Mail:

1. Exista extraterestrii?

Cercetatorii spun ca este posibil ca Universul sa fie nemarginit, deci exista o foarte mare probabilitate sa se fi dezvoltat forme de viata si in alte sisteme planetare, care sa aiba aceleasi proprietati ca cel Solar.

2. Exista Dumnezeu?

Biblia a fost scrisa in 313, in timpul lui Constantin cel Mare, deci aceasta nu este o dovada care sa ateste existenta unei fiinte supreme. Acest lucru il sustin si oamenii de stiinta, care spun ca, pana in momentul de fata, nu a existat nici o marturie empirica sau palpabila, care sa dovedeasca faptul ca... Dumnezeu exista.

3. Cancerul va putea fi vreodata vindecat complet?

Cercetatorii din toata lumea fac, zilnic, descoperiri uimitoare, care ar putea duce la un leac impotriva cancerului. Insa oamenii de stiinta spun ca, probabil, nu va exista niciodata un leac impotriva cancerului, insa se incearca prelungirea considerabila a vietii pacientilor.

4. Cat de mare este spatiul?

Astronomii sunt de parere ca Universul nu are margini, deci nu putem spune exact care este dimensiunea lui. Insa unii oameni de stiinta spun ca, odata cu Big Bang-ul, spatiul a continuat sa se extinda, ajungand astazi la un diametru de 150 de miliarde de ani lumina.

5. Cand a aparut viata pe Pamant?

Conform unor studii recente, se pare ca primele formatiuni de viata au aparut pe Pamant acum 650 de milioane de ani.

6. Vom putea vreodata sa calatorim in timp?

Savantii spun ca o calatorie in timp NU este imposibila, asta datorita unor formatiuni din Univers numite "gauri de vierme". Insa, pentru a deschide astfel de scurtaturi in timp, este nevoie de asa zisa "gravitatie repulsvia", o teorie care nu a fost inca dovedita.

7. Vom putea coloniza spatiul?

NASA are cateva programe prin care sa transforme corpuri ceresti din sistemul nostru solar in medii similare celor de pe Terra.In urma cu cateva luni, o echipa de savanti a anuntat ca, in doar cativa ani, va fi trimisa o echipa pe Marte, care sa exploreze mediul planetei.

8. Cum se va sfarsi Universul?

„Nimic nu poate fi vesnic, odata ce s-a nascut”, spunea Marcus Tulliu Cicero. O afirmatie adevarata, daca tinem cont si de parerile savantilor contemporani, care spun ca Universul va intra in colaps odata ce va inceta sa se extinda.

Foto: discoverychannel.com


Oamenii de stiinta au descoperit particula lui Dumnezeu... Consumul de foie gras a fost interzis in California...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x