Antena Căutare

Există eroi şi printre câini! Athos, un mascul din rasa Cane Corso, a salvat 24 de căței

În cabinetul medicului craiovean se întâmplă un miracol: unul dintre câinii săi va dona sângele ce va salva viaţa unui alt animal. Athos, un mascul superb din rasa Cane Corso, este campion naţional la concursuri canine şi donator permanent la cabinet.

Există eroi şi printre câini! Athos, un mascul din rasa Cane Corso, a salvat 24 de căței Galerie
Câini donatori de sânge | Captură video

Este Athos, are 4 ani și este unul dintre eroii acestei povești. Datorită lui, au fost salvați 24 de căţei.

Durează 10 minute până când o pungă de 600 de mililitri este umplută cu sânge. Athos e obişnuit să doneze şi stă cuminte pe toata durata procesului. Nu simte durere, spune medicul, ci doar un uşor discomfort. Totul e însă şi spre binele său.

Ideea i-a venit medicului atunci când la cabinetul său a ajuns un caz grav - un câine care avea nevoie urgentă de transfuzii. Aşa că nu a mai stat pe gânduri, a recoltat sânge chiar de la câinii săi şi a salvat viaţa animalului.

Cel mai mare vis al medicului este să poată salva cât mai multe animale. Pentru asta, e însă nevoie de donatori. Dincolo de bucuria de a salva, există şi avantaje pentru cei care vor să îl ajute pe Alex Cernea în demersul său.

Pentru a deveni salvator, un câine trebuie să aibă cel puţin 20 de kg şi să fie sănătos

Mașina de gunoi a fost sfințită de preot într-o comună din Constanța. Primarul s-a mândrit cu achiziția sa pe net... Profeția lui Nostradamus privind izbucnirea unui Al Treilea Război Mondial, la un pas să se împlinească. Avertismentul s...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x