Antena Căutare

Fenomenul rar care a apărut la Cascada Niagara. S-a întâmplat pentru prima dată în istoria sa

În vara și toamna anului 1969, Cascada Niagara a oferit un spectacol neașteptat, un moment rar în istoria sa, când partea americană a cascadei a rămas complet lipsită de apă.

cascada niagara Galerie
Fenomenul rar care a apărut la Cascada Niagara. S-a întâmplat pentru prima dată în istoria sa | Profimedia / Shutterstock

Această decizie a fost luată de cercetători, care doreau să studieze stânca cascadei și să înțeleagă mai bine procesul de eroziune care o afecta. Eroziunea, provocată de forțe naturale, cum ar fi apa și vântul, poate avea efecte devastatoare asupra stâncilor.

Citește și: Ei formează cel mai tatuat cuplu din lume. Cum arătau soții înainte de a intra în Cartea Recordurilor Mondiale | Foto

Fenomenul rar care a apărut la Cascada Niagara. S-a întâmplat pentru prima dată în istoria sa

Cascada Niagara este alcătuită din trei componente majore: Cascada Horseshoe, Cascada Americană și Cascada Bridal Veil. Din cele trei, doar Cascada Americană se găsește integral pe teritoriul Statelor Unite. Horseshoe Falls și Bridal Veil Falls sunt împărțite de insulele Goat și Luna și se află pe teritoriul Canadei și, respectiv, al Statelor Unite, scrie Bright Side.

Încetarea fluxului de apă a fost posibilă prin construirea unui baraj de aproape 183 de metri pe Râul Niagara. Aceasta a condus la devierea a 60.000 de galoni (1 galon = 3,8 l) de apă pe secundă, astfel încât restul apei să curgă peste Cascada Horseshoe, aflată pe partea canadiană. Lucrările au implicat transportul a peste 27.000 de tone de rocă și au reprezentat o provocare logistică majoră, mai arată sursa citată.

Citește și: Virus „extraterestru”, identificat în Europa. Cum arată la microscop descoperirea desprinsă din mitologia greacă

Locuitorii erau îngrijorați că oprirea fluxului de apă ar putea avea consecințe negative, cum ar fi inundații catastrofale sau scăderea numărului de turiști. Cu toate acestea, turiștii au continuat să viziteze Cascada Niagara și au avut oportunitatea unică de a explora peisajul uscat care, de obicei, era acoperit de apă. În timpul explorării fundului cascadei, cercetătorii au descoperit milioane de monede aruncate de turiști de-a lungul anilor, ceea ce a fost o surpriză plăcută pentru mulți.

De-a lungul timpului, există și alte cazuri documentate în care Cascada Niagara și-a oprit fluxul de apă. În 1848, a avut loc un alt fenomen similar, când gheața a blocat sursa râului Niagara, oprindu-i curgerea timp de aproximativ 40 de ore.

Deși nu se numără printre cele mai înalte cascade din lume, Cascada Niagara este cu siguranță una dintre cele mai impresionante, datorită cantității mari de apă care se scurge peste ea. Această combinație între volumul mare de apă și înălțimea cascadei face ca acest fenomen natural să fie spectaculos și unic în lume.

Cu toate că în trecut a fost posibilă oprirea temporară a apei pentru cercetări și lucrări, experții discută acum despre necesitatea unor reparări și înlocuiri la structurile din zonă. Întrebarea este dacă vor apela din nou la oprirea fluxului de apă sau dacă vor găsi alte soluții mai puțin invazive.

Fenomenul din 1969 a oferit oportunitatea unui studiu detaliat asupra cascadei și a permis turiștilor să vadă ceva cu adevărat special. Indiferent de deciziile viitoare, Cascada Niagara va continua să fie una dintre cele mai vizitate și apreciate atracții naturale din lume.

Ei formează cel mai tatuat cuplu din lume. Cum arătau soții înainte de a intra în Cartea Recordurilor Mondiale | Foto... Cel mai bătrân om modern din lume a fost „readus la viață”. Cum arăta fața femeii care a trăit lângă România, acum mii d...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x