Flori de apartament: 10 sugestii de plante ușor de ingrijit și care te vor bucura

Locuința este locul unde fiecare dintre noi trebuie să ne simțim cel mai bine, unde ne relaxăm şi ne petrecem mare parte din timpul nostru. Pentru a crea un ambient cât mai plăcut în casă, plantele sunt cele mai recomandate.

Flori de apartament: 10 sugestii de plante ușor de ingrijit și care te vor bucura

PLantele nu doar ca înfrumuseț€ază apartamentele, dar unele plante au si propietatea de a atarge energia pozitivă. De aceea, este bine să alegem plante care atrag energia pozitivă.

Plante de apartament rezistente la umbră. 8 flori ușor de întreținut

Plantele de apartament au rolul de a da un aspect frumos încăperilor și a decora spațiile interioare, pe lângă beneficiul de a curăța aerul din încăperi, deoarece se știe că plantele se hrănesc cu dioxidul de carbon pe care noi îl expirăm, în timp ce ele emană oxigenul necesar vieții. Pe lângă acestea, conform principiilor Feng-Shui, există și plante care au rolul de a armoniza mediul în care se află și de a aduce bunăstare și prosperitate.

Astfel, având câteva dintre aceste plante care atrag energia pozitivă în casă puteți reduce energia negativă.

Iată zece plante care atrag energia pozitivă şi atrag prosperitatea în casă

Rozmarinul

Această plantă atrage iubirea, loialitatea și are proprietatea de a proteja și a purifica. De asemenea, rozmarinul este numit și planta minților lucide, deoarece are proprietatea de mări capacitatea de concentrare a celui ce se află în preajma sa, ajutându-l să gândească lucid și limpede. Acest lucru se datorează uleiurilor esențiale pe care le conține și le emană în aer. Este recomandat să fie așezat cu ghiveciul în birouri sau în încăperile unde se prestează muncă intelectuală.

Cum îngrijești Sporul casei pe timp de vară pentru înflorire și abundență

Bambusul

Se mai numește și bambusul norocos și a fost folosit în Asia, de mii de ani, ca simbol al norocului și al prosperității. Așezați-l în colțurile camerelor care sunt mai puțin luminate și să fie ferit de lumina directă a razelor solare. Păstrați-l într-un vas de sticlă în care ați pus puțină apă distilată.

Menta

Menta este planta care aduce bunăstare și se crede că cei care au mentă proaspătă în casă, fie în ghiveci, fie în grădină, atrag prosperitatea economică. Aceasta poate ajuta, de asemenea, la îmbunătățirea comunicării între membrii familie.

Lavanda

Levănțica este planta care vă poate scăpa de depresie și ajută la controlul emoțiilor. Se știe că este planta supremă pentru relaxare. Așezată sub pernă conferă un somn liniștit. Din punct de vedere al principiilor Feng Shui, aduce fericire, armonie și liniște în casă, asigurând fidelitate și devotament în relații.

Lacrima Maicii Domnului, floarea care produce mir. De ce s-o ai în casă și grădină

Orhideea

Aceasta plantă atrage energia pozitivă, îmbunătățind în același timp energia casei și, de asemenea, viața celor din casă. Orhideea are flori de lungă durată, într-o varietate de forme și mărimi, ce au un parfum dulce și plăcut, conferind o stare de spirit foarte bună celor care îi simt parfumul. Orhideele emană oxigen pe timpul nopții, astfel dormitorul este un loc bun pentru a le păstra.

Iasomia

Iasomia atrage banii și dragostea în casă, iar uleiul de iasomie este unul dintre cele mai puternice afrodiziace. Se recomandă ca această plantă să fie ținută în dormitor și în locurile unde cuplurile își petrec cea mai mare parte a timpului împreună, pentru a atrage energia pozitivă, romantismul și pentru a consolida relația.

Aloe Vera

Aloe Vera este declarată a fi una dintre cele mai puternice plante care luptă împotriva vibrațiilor negative. Este cunoscută pentru faptul că atrage prosperitatea și energia pozitivă în casa unde se află.

Salvia

Despre salvie se ştie că este o plantă cu proprietăți tămăduitoare. Din latină, numele acestei plante se traduce salvare, care înseamnă a salva, a vindeca, a tămădui. Încă din antichitate, a fost considerată o plantă sacră cu proprietăți miraculoase pentru sănătate. De asemenea, se spune că purifică spațiul de energiile negative, dacă ardeți un manunchi sau câteva frunze de salvie într-o încăpere, va absorbi și mirosurile neplăcute, parfumând încăperea.

Lavanda, afacere prosperă și paradis pentru sesiunile foto ale verii 2020

Busuiocul

Busuiocul este o plantă foarte cunoscută și prețuită de poporul român, care îl consideră o aducătoar de noroc. Pe lângă întrebuințările sale cunoscute, în tradițiile populare are și o serie de beneficii pentru sănătate. Astfel, medicina tradițională îl recomandă ca adjuvant în numeroase afecțiuni. Este idela sub formă de ceai, si îți ia durerea de cap imediat.

Trandafirul

Pe lângă faptul ca trandafirii sunt dintre cele mai frumoase flori, acestia au un miros îmbietor, care conform principiilor Feng Shui ridica vibratia energetica cu mirosul lor.

Toate aceste plante pot fi ușor întreținute chiar si in ghivece, daca nu aveți posibilitaea de a le avea în grădina.

Parteneri
Kate Middleton va prelua din atribuțiile Prințului Harry. Ce sarcini va avea de acum Ducesa de Cambridge
De când Meghan Markle și Prințul Harry s-au retras din viața Familiei Regale Britanice, anumite sarcini au rămas nerezolvate. În acest context, Kate Middleton va prelua din atribuțiile Prințului Harry și va duce mai departe munca acestuia. De când Ducii de Sussex s-au retras, zvonurile privind rolurile lor în treburile organizatorice au fost intens discutate.
Catine.ro
Ultimele știri