Căutare Live

Fuga de taxe, sport national in Spania: Proprietarul unui teatru vinde morcovi in loc de bilete

Noile masuri de austeritate din Spania dau nastere la tot felul de comportamente bizare. Dupa ce taxele aplicate biletelor de teatru au crescut, doar in aceasta vara, de la 8 la 21%, un afacerist s-a gandit ca ar fi timpul pentru o schimbare: una gustoasa.

Asa ca a venit cu o idee. Revolutionara, s-ar putea spune. „De ce sa nu vand morcovi, pe care – oricum – ii gasesc peste tot, in loc de bilete? Vand un morcov, care costa 13 euro, si las intrarea libera”, s-a gandit el. Si pe buna dreptate: intr-un orasel ca Bescano, nu gasesti tocmai usor 300 de oameni care sa participe la un spectacol artistic.

Astfel, afaceristul a impuscat doi iepuri dintr-un foc. In primul rand, plateste doar o taxa de 4% pe morcovii vanduti, legumele fiind supuse unui regim fiscal mult mai lejer. Iar oamenii, incantati de aceasta gaselnita, stau la coada pentru bilete. Sau morcovi.

„Rascoala morcovilor”, asa cum a fost denumita actiunea lui Quim Marce, a atras atat sustinatori, cat si critici. In timp ce unii il felicita pentru idee, economistii spun ca, de fapt, afaceristul face evaziune fiscala. Si ca astfel de masuri nu trebuie incurajate.

Dincolo de legi, insa, ingeniosul spaniol isi pastreaza simtul umorului. „De fiecare data cand incepe spectacolul facem un anunt, ca nu ai voie sa faci fotografii, ca ar trebui sa inchizi telefonul mobil.... De acum inainte vom adauga: Sa nu mestecati morcovi in timpul show-ului”.

foto: publico.es

Ce ceață deasă, vai, ce deasă ceată... Capodopera uitată a lui Eugen Jebeleanu... Exercițiul care a înnebunit internetul! Ultima ecuație este pentru genii! Jocul este pierdut în proporție de 90%...
Parteneri
Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au dus copiii la cinema. Cum a fost surprinsă familia celor doi îndrăgostiți
Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au dus copiii la cinema. Cei doi îndrăgostiți s-au bucurat de timpul liber în Los Angeles și au mers să vizioneze filmul Licorice Pizza. Fotografii s-au aflat tot timpul pe urmele celor doi. Alături de ei s-au aflat gemenii artistei, Emme și Max, dar și doi dintre copiii lui Affleck, Seraphina și Samuel.
Catine.ro
Ultimele știri