Fuga de taxe, sport national in Spania: Proprietarul unui teatru vinde morcovi in loc de bilete

Noile masuri de austeritate din Spania dau nastere la tot felul de comportamente bizare. Dupa ce taxele aplicate biletelor de teatru au crescut, doar in aceasta vara, de la 8 la 21%, un afacerist s-a gandit ca ar fi timpul pentru o schimbare: una gustoasa.

Asa ca a venit cu o idee. Revolutionara, s-ar putea spune. „De ce sa nu vand morcovi, pe care – oricum – ii gasesc peste tot, in loc de bilete? Vand un morcov, care costa 13 euro, si las intrarea libera”, s-a gandit el. Si pe buna dreptate: intr-un orasel ca Bescano, nu gasesti tocmai usor 300 de oameni care sa participe la un spectacol artistic.

Astfel, afaceristul a impuscat doi iepuri dintr-un foc. In primul rand, plateste doar o taxa de 4% pe morcovii vanduti, legumele fiind supuse unui regim fiscal mult mai lejer. Iar oamenii, incantati de aceasta gaselnita, stau la coada pentru bilete. Sau morcovi.

„Rascoala morcovilor”, asa cum a fost denumita actiunea lui Quim Marce, a atras atat sustinatori, cat si critici. In timp ce unii il felicita pentru idee, economistii spun ca, de fapt, afaceristul face evaziune fiscala. Si ca astfel de masuri nu trebuie incurajate.

Dincolo de legi, insa, ingeniosul spaniol isi pastreaza simtul umorului. „De fiecare data cand incepe spectacolul facem un anunt, ca nu ai voie sa faci fotografii, ca ar trebui sa inchizi telefonul mobil.... De acum inainte vom adauga: Sa nu mestecati morcovi in timpul show-ului”.

foto: publico.es

Mercur iese din retrograd pe 18 octombrie 2021. Ce înseamnă și cum sunt afectate zodiile
Toată lumea a simțit că face un pas înapoi în toată această perioadă. Cu toate acestea,...
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021. Leii pun multă presiune pe ei. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021 spune că Leii pun multă presiune pe ei. S-au acumulat o...
Parteneri
Cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge. Ce rochie purtată de Kate Middleton a costat sute de mii de dolari
Printre cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge se numără rochii luxoase și paltoane elegante. Kate Middleton are mai multe case de modă la care apelează frecvent, ce au și prețuri pe măsura faimei. 
Catine.ro
Ultimele știri