Antena Căutare

Imagini spectaculoase! Furtuni uriaşe pe planeta Uranus, vizibile de pe Pământ

Recent, cercetătorii au surprins imagini deosebite cu planeta Uranus, în timpul unor furtuni, cu ajutorul instrumentelor de la Observatorul Keck, din Hawaii.

Imagini spectaculoase! Furtuni uriaşe pe planeta Uranus, vizibile de pe Pământ Galerie
Specialiştii au surprins imagini cu furtunile de pe Uranus

Recent, cercetătorii au surprins imagini deosebite cu planeta Uranus, în timpul unor furtuni, cu ajutorul instrumentelor de la Observatorul Keck, din Hawaii.

Fotografiile arată pete foarte strălucitoare în atmosferă, iar una dintre furtunile observate a fost descrisă de astronomi ca fiind "monstruoasă", informează mediafax.ro. Specialiştii au declarat că fenomenul poate fi observat chiar şi de astronomii amatori, fără a avea nevoie un telescop foarte performant.

Uranus are o atmosferă foarte densă, iar vânturile pot atinge viteze de 900 de kilometri pe oră. Totodată, furtunile ating dimensiuni ce pot depăşi mărimea continentelor de pe Terra, iar temperatura medie este de minus 220 de grade Celsius.

VIDEO: O bivoliţă a născut un monstru asemănător unui OM... Cum se poate aşa ceva?! O femeie a rămas blocată când a văzut ce era în sandvişul cumpărat de la fast food...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x