- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Există crescătorii speciale pentru animale ale căror final este uciderea si jupuirea în cele mai barbare moduri. Majoritatea lor trăiesc în cuști, fără a se putea mișca prea mult și fără a-și putea satisface câteva venoi primare.
Animalele sunt omorâte prin diferite metode: gazare cu monoxid de carbon, electrocutare, lovire sau injecţie letală. Vârsta medie la care sunt ucise este de 8 luni, iar dacă au o greutate mai mică de 5 kg, ele sunt omorâte prin lovituri în cap cu obiecte contondente.
După cum se poate observa din poze, micuțele viețuitoare sunt ținute în rafturi de depozitare până când sunt pregătite să fie jupuite.
În imaginile postate de Karolina Korwin Piotrowska, o jurnalistă din Polonia, vedem cum animalele sunt măcelărite de mașini speciale. Procesul este unul crud, urmând ca resturile să fie aruncate.
După procesul de jupuire, trupurile micilor necuvântătoare zac într-o grămadă, într-un colț al fabricii. Ele sunt animalele ale căror trupuri le purtăm.
Potrivit veganinromania.ro: „Se estimează că 90% dintre animalele crescute în ferme sunt folosite pentru ornamente sau căptușeli din blană (manșete, glugi, gulere și accesorii); așadar, cumpărarea unui articol vestimentar ce conține chiar și un petic de blană finanțează industria blănurilor.”
În România se estimează că ar exista 10 ferme de animale autorizate de Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară (ANSVSA), unde sunt crescute în total 16.141 şinşile, vulpi albastre, nurci, dihori, vulpi argintii şi vulpi polare. Aceste cifre circulau prin presă în 2015, în prezent nu s-au găsit date actualizate.
Sursă foto: https://m.facebook.com/Karolina-Korwin-Piotrowska
Citește și:
Exportul animalelor vii ar putea fi interzis, după moartea miilor de oi din Portul Midia