Antena Căutare

Natura trage un semnal de alarmă! Șapte kilograme de plastic au fost găsite în stomacul unui cerb mort

Un cerb descoperit mort în Thailanda avea șapte kilograme de pungi din plastic şi alte deşeuri în stomac, au anunţat marţi autorităţile, lansând un avertisment împotriva practicii aruncării deşeurilor în apele şi pădurile de pe teritoriul acestei ţări.

Natura trage un semnal de alarmă! Șapte kilograme de plastic au fost găsite în stomacul unui cerb mort Galerie
Cadavrul unui cerb sălbatic

În Thailanda se utilizează cea mai mare cantitate de plastic din lume, fiecare locuitor al acestei ţări din Asia de Sud-Est utilizând până la 3.000 de pungi din plastic de unică folosinţă în fiecare an în scopul ambalării cumpărăturilor sau a mâncării cumpărate de pe stradă, potrivit AFP.

Alte animale marine precum ţestoase sau exemplare din specia dugong (vacă de mare) au fost descoperite în trecut decedate în Thailanda, cu stomacul plin de deşeuri din plastic. Cerbul mort, care avea 10 ani, a fost descoperit într-un parc naţional din provincia Nan la circa 630 de kilometri nord de Bangkok, potrivit autorităţilor.

În urma autopsiei, au fost ″descoperite pungi din plastic în stomacul acestuia, ceea ce constituie una dintre cauzele decesului″⁣, a explicat Kriangsak Thanompun, directorul zonei protejate din Parcul Naţional Khun Sathan, potrivit Agerpres.

Natura trage un semnal de alarmă! Șapte kilograme de plastic au fost găsite în stomacul unui cerb mort

Plastic găsit în corpul unui cerb

Resturile din plastic descoperite în stomacul animalului proveneau de la pungi de cafea, ambalaje de tăieţei instant, pungi de gunoi, şerveţele sau chiar lenjerie, potrivit imaginilor date publicităţii de parcul naţional. Această descoperire vine la câteva luni după odiseea unui pui de dugong, botezat Mariam, devenit vedetă pe reţelele de socializare din Thailanda.

Micul animal a decedat în august în urma unei infecţii agravate de deşeurile din plastic descoperite în stomacul acestuia după ce a fost găsit eşuat pe o plajă în luna mai. Incidentul a relansat dezbaterea publică pe tema necesităţii ca Thailanda să lupte pentru reducerea cantităţii de plastic utilizate.

Moartea cerbului sălbatic reprezintă “o nouă tragedie”, a estimat Kriangsak. “Acest lucru demonstrează că trebuie să luăm în serios plasticul de unică folosinţă (...) şi să-i reducem utilizarea”, a adăugat acesta îndemnând la utilizarea mai degrabă ″a produselor aflate în armonie cu natura″⁣.

Mai multe mari lanţuri importante din retail, printre care şi magazine 7-Eleven, şi-au luat angajamentul de a sista distribuţia de pungi din plastic de unică folosinţă până în luna ianuarie a anului viitor.

Începând cu sezonul acesta nu mai ai voie cu plastic pe pârtie de schi! Prima pârtie de schi din lume în care se interzi... A murit Goar Vartanian! Spioana care a oprit asasinarea lui Stalin, Churchill şi Roosevelt de către naziști avea 93 de ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x