India vrea să doboare toate clasamentele construind cea mai înaltă statuie care se va intitula “Statuia Unităţii” și îl va onora pe eroul independenţei Sardar Vallabhbhai Patel, amplasată în statul Gujarat.
Statuia va avea 182 de metri înălțime și va fi inaugurată pe 31 octombrie, ziua în care s-a născut cel căruia îi vor onora construcția. Sardar Vallabhbhai Patel a fost o populară figură politică și un lider social, parte importantă în procesul care a dus India la câștigarea independenței în 1947 ca națiune unificată.
"Statuia Unităţii" este un proiect de 430 de milioane de dolari. Prim-ministrul preconizează că ea va atrage o mulțime de turiști, aşa cum face Statuia Libertăţii din New York.
“În lume, oamenii vorbesc desprea Statuia Libertății din America. Noi vrem să construim statuia lui Sardar Patelat de două ori mai mare decât aceasta”, spunea Prim-ministrul Narendra Modi în 2013. “Statuia Libertății” având 93 de metri, incluzând piedestatul de care este susținută.
Ambițiosul proiect a fost anunțat de Narendra Modi în 2010. Statuia a fost construită cu fonduri alocate statului, dar și cu ajutor din partea Guvernului Federal și contribuții individual.
Nu este singura statuie pe care India plănuiește să o construiască. Un alt monument, al Maharajahului Shivaji, care include o statuie ecvestră a regelui, înaltă de 120 de metri, va avea înălţimea totală de 210 metri. Statuia va fi amplasată pe un ansamblu de diguri ridicat în Golful Mumbaiului (Back Bay), până în 2021, în cadrul unui proiect a cărui valoare depăşeşte 500 milioane de dolari.
În total cele două construcții ajung la suma de un miliard de dolari, ceea ce a creat numeroase controverse. Jurnaliştii scriu că ridicarea acestor două megaproiecte reprezintă o parte din campania pentru alegerile de anul viitor.
Prim-ministrul Modi plănuiește să inaugureze statuia săptămâna viitoare în cadrul unei ceremonii grandioase cu importanți oameni politici, dar și figuri publice.
Sursa: CNN
Black Friday 2018. Top 3 cele mai scumpe laptopuri la vânzare în România... Azi mergi la Brașov, în 1950 vizitai orașul Stalin. "Salam de Stalin? Nu, nu sună bine! Lasăm Sibiul, Sibiu, schimb...