Antena Căutare

Robotul libelula a facut senzatie la targul de la Hanovra

Un robot in forma de libelula a facut senzatie la targul comercial de la Hanovra. Gratioasa insecta mecanica i-a eclipsat, aproape, chiar si pe invitatii de onoare ai evenimentului, Angela Merkel si Vladimir Putin. Robotul zburator a dovedit ca, pe langa calitatile sale, mai are si capricii, ca o fiinta vie.

Primul zbor public al libelulei mecanice i-a uimit pe vizitatorii targului de la Hanovra. Robotul cu patru aripi este ultima creatie a unei firme specializate din Germania.

"Ea zboara ca un elicopter, dar si ca un avion normal si poate sa si planeze. Mai poate sa zboare si pe loc sau sa se indrepte in orice directie. Fireste, toate acestea au fost foarte dificile, o provocare majora, dar i-am facut fata", a declarat Elias Knubben, unul dintre creatori

Cu o lungime de 44 de centimetri si o anvergura de 63, libelula artificiala nu cantareste mai mult de 175 de grame. Performanta a fost posibila prin folosirea unor materiale foarte usoare, dar in acelasi timp rezistente.

"Trebuia sa fie foarte usoara, acesta era cel mai important lucru, dar si destul de robusta ca sa-si sustina greutatea si sa supravietuiasca in cazul unor mici accidente", a mai spus inginerul.

Dar, inainte de a straluci la targul de la Hanovra, micul robot si-a cam facut de ras creatorii. Acestia ar fi dorit ca primul zbor sa aiba loc in prezenta cancelarei Angela Merkel si a presedintelui Vladimir Putin. Dar libelula mecanica a fost de alta parere.

"Fireste, ne-a cam facut de rusine, pentru ca ne pusesem mari sperante in ea. Inca nu stim ce s-a intamplat, poate au fost interferente radio. Nu stim sigur, dar, mai tarziu, am dovedit ca poate zbura", a explicat Knubben.

Intr-adevar, dupa plecarea inaltilor oaspeti, totul a revenit la normal iar libelula a incantat publicul cu evolutiile sale, chiar daca la aterizari mai este, inca, de lucrat.

FOTO: phys.org

Horoscopul zilei, cu Andreea Joita: Vezi ce iti rezerva astrele pe 11 aprilie!... Maioneza simpla, cu usturoi sau cu... canabis?! Se intampla in Amsterdam!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x