Antena Căutare

Loc unic în lume. De sute de ani, o flacără arde în spatele unei cascade. Cum este posibil

O flacără care arde de sute de ani în spatele unei cascade din SUA a devenit un adevărat obiectiv turistic, vizitatorii fiind fascinați de fenomenul incredibil. Iată cum arată locul!

Loc unic în lume. De sute de ani, o flacără arde în spatele unei cascade. Cum este posibil
Loc unic în lume. De sute de ani, o flacără arde în spatele unei cascade. Cum este posibil | Captură Youtube

„Flacăra Eternă”, așa cum este numită, arde în grota din spatele cascadei situate în Chestnut Ridge County Park, o rezervație naturală situată la sud de Buffalo, în statul New York, potrivit click.ro. Iată cum este posibil fenomenul spectaculos!

Citește și: Fenomen rar şi spectaculos pe cer. Ce este „Manhattanhenge” și unde s-a văzut. Imagini inedite

Flacăra care arde de sute de ani în spatele unei cascade

Se spune că „Flacăra Eternă” a fost aprinsă de nativii americani. În întreaga lume nu există decât câteva astfel de fenomene, iar unul dintre ele are loc chiar la noi în țară.

Articolul continuă după reclamă

Este vorba despre „Focul Viu” din comuna Lopătari, județul Buzău. Însă, cercetătorii care au studiat „Flacăra eternă” din SUA sunt de părere că aceasta este cea mai frumoasă, potrivit sursei citate mai sus.

Cercetătorii de la Indiana University au descoperit că „Flacăra Eternă” există datorită faptului că focul de 30 de centimetri se află deasupra unui mare buzunar de metan. Acesta este situat la o adâncime de 400 de metri și urcă continuu de la temperaturile ridicate, care, în loc să iasă din pământ, așa cum se întâmplă în mod normal, reușește să pulverizeze rocile.

Producția de gaz a fost un mister chiar și pentru experți

Producția de gaze din grota cu pricina a fost un mister chiar și pentru experți, deoarece condițiile necesare pentru producerea de gaze de șist nu au fost îndeplinite, mai notează click.ro.

În mod normal, acestea trebuie să fie fierbinți pentru a se descompune în molecule mici de gaz. Mai mult, depozitele de șist ar trebui să fie foarte vechi și situate la mare adâncime. Însă, „Flacăra Eternă” din Statele Unite arde de sute de ani fără ca toate acestea să fie valabile.

Datorită unicității fenomenului au apărut, așa cum era de așteptat, mai multe legende. Una dintre cele mai faimoase spune că focul, care arde de sute de ani, reprezintă un spirit indian. Această ipoteză a apărut, pentru că teritoriul parcului Chestnut Ridge County Park a fost populat în trecut de mai multe triburi, însă acestea au fost alungate de invadatorii europeni. Se spune, totuși, că ultimul individ din aceste triburi a aprins flacăra înainte de a muri.

În lume există cel puțin nouă astfel de locații spectaculoase, însă cea din New York este considerată cea mai specială, datorită faptului că se află în interiorul unei cascade.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Citește și: Când ar putea să apară din nou aurora boreală în țara noastră. Data când va fi spectacol pe cer deasupra României

Iluzie optică virală! Reusești să găsești inelul de logodnă pierdut între pietre? Ai nevoie de abilități speciale pentru... Credea că fiica ei a moștenit sprâncenele groase de la tată, dar micuța a primit un diagnostic crunt. Ce i-au spus medic...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Mireasa sezonul 9, 26 iunie 2024. Cristina, deranjată de gestul lui Alex de a o chema pe Maria Lungu în casa băieților
Mireasa sezonul 9, 26 iunie 2024. Cristina, deranjată de gestul lui Alex de a o chema pe Maria Lungu în casa băieților Miercuri, 26.06.2024, 14:15
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x