Antena Căutare

Mănânci tot ce prinzi, slăbești cât vrei! Cu această DIETĂ REVOLUȚIONARĂ, pofta nu mai trebuie ”pusă în cui”, ci satisfăcută!

Să mânânci dupa pofta inimii și să nu pui niciun gram pe tine! Pare o utopie, nu-i așa?

Să mânânci dupa pofta inimii și să nu pui niciun gram pe tine! Pare o utopie, nu-i așa? O dietă controversată, populară acum un secol, începe să fie ”reciclată” și adoptată tot mai mult în Statele Unite, tocmai datorită acestei caracteristici, de a face imposibilul, posibil.

Un american a inventat-o

La începutul secolului 20, americanul Horace Fletcher a decretat că una dintre cele mai eficiente diete din lume este aceea în care mesteci şi scuipi. "Curentul", imediat adoptat la nivel mondial, a purtat denumirea de "fletcherism" şi s-a bazat pe aceea că mâncarea trebuie mestecată cât mai mult, până toată "bunătatea" este extrasă, după care bolul alimentar format din fibrele rămase este scuipat.

Fletcher a fost explicit şi cu privire la numărul de masticaţii a fiecărui tip de aliment în parte, astfel că numai haşma are nevoie de nu mai puţin de 700 de mişcări ale gurii. Dieta americanului a devenit în scurt timp foarte populară, fiind adoptată, printre alţii de scriitorii Henry James şi Fraz Kafka, iar nu puţine erau petrecerile adepţilor "fletcherismului" la care mesenii erau cronometraţi pentru a se asigura că au mestecât suficient. Mai mult decât atât, dieta presupunea defecaţia o dată la două săptămâni, scrie Foxcroft.

Să mesteci și să scuipi apoi: la ce pericole te expui!

Deși pare o dietă eficientă, pericolele acesteia sunt foarte mari. În primul rând, corpul este privat de nutrienți necesari funcționării optime. În al doilea rând, impulsionează un comportament necivilizat în societate. Imaginează-ți să fii la un restaurant și să scuipi la un interval de trei minute în farfurie sau șervețel?! Nu te-ai scârbi? În plus, poate antrena dezvoltarea unor tulburări psihice.

Cascade subterane înalte de 4 metri și vechi de peste 260 de ani, o adevărată comoară a României. Se află chiar sub oraș... CHE DONNA! Ea e românca dintr-o bucată, extrem de frumoasă, care vrea să să devină primar într-un orăşel din Italia. Ce...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x