Să mânânci dupa pofta inimii și să nu pui niciun gram pe tine! Pare o utopie, nu-i așa? O dietă controversată, populară acum un secol, începe să fie ”reciclată” și adoptată tot mai mult în Statele Unite, tocmai datorită acestei caracteristici, de a face imposibilul, posibil.
Un american a inventat-o
La începutul secolului 20, americanul Horace Fletcher a decretat că una dintre cele mai eficiente diete din lume este aceea în care mesteci şi scuipi. "Curentul", imediat adoptat la nivel mondial, a purtat denumirea de "fletcherism" şi s-a bazat pe aceea că mâncarea trebuie mestecată cât mai mult, până toată "bunătatea" este extrasă, după care bolul alimentar format din fibrele rămase este scuipat.
Fletcher a fost explicit şi cu privire la numărul de masticaţii a fiecărui tip de aliment în parte, astfel că numai haşma are nevoie de nu mai puţin de 700 de mişcări ale gurii. Dieta americanului a devenit în scurt timp foarte populară, fiind adoptată, printre alţii de scriitorii Henry James şi Fraz Kafka, iar nu puţine erau petrecerile adepţilor "fletcherismului" la care mesenii erau cronometraţi pentru a se asigura că au mestecât suficient. Mai mult decât atât, dieta presupunea defecaţia o dată la două săptămâni, scrie Foxcroft.
Să mesteci și să scuipi apoi: la ce pericole te expui!
Deși pare o dietă eficientă, pericolele acesteia sunt foarte mari. În primul rând, corpul este privat de nutrienți necesari funcționării optime. În al doilea rând, impulsionează un comportament necivilizat în societate. Imaginează-ți să fii la un restaurant și să scuipi la un interval de trei minute în farfurie sau șervețel?! Nu te-ai scârbi? În plus, poate antrena dezvoltarea unor tulburări psihice.
Cascade subterane înalte de 4 metri și vechi de peste 260 de ani, o adevărată comoară a României. Se află chiar sub oraș... CHE DONNA! Ea e românca dintr-o bucată, extrem de frumoasă, care vrea să să devină primar într-un orăşel din Italia. Ce...