Antena Căutare

MICHAEL JACKSON, 1992. Cum s-a măsluit cel mai tare concert din istoria României: ”Am urcat pe scenă, l-am pupat pe obraz, dar n-am fost eu acolo!”

Pe 1 octombrie 1992, Michael Jackson susținea, la București, pe stadionul ”Național”, unul dintre cele mai tari concerte ale sale, în cadrul ”The Dangerous Tour”, turneul de promovare al faimosului său album. La ”She's Out of My Life” pe scenă urca tânăra Cora Popescu, care-la pupa pe obraz pe ”Jacko” și-l mângâia pe păr. Pentru că nu era, însă, destul de isterică, românca dispărea pur și simplu de pe DVD, locul său fiind luat de un...montaj cu o domnișoară din Moscova.

Pe 1 octombrie 1992, Michael Jackson susținea, la București, pe stadionul ”Național”, unul dintre cele mai tari concerte ale sale, în cadrul ”The Dangerous Tour”, turneul de promovare al faimosului album. La ”She's Out of My Life” pe scenă urca tânăra Cora Popescu, care-l pupa pe obraz pe ”Jacko” și-l mângâia pe păr. Pentru că nu era, însă, destul de isterică, românca dispărea pur și simplu de pe DVD, locul său fiind luat de...o domnișoară din Moscova.

Prima precizare. Importantă.

În România, Anul Nou a picat, în 1992, pe 1 octombrie. Atunci ”Regele Pop”, Michael Jackson, a concertat la București, în fața a 70.000 de oameni. Un fel de Everest al muzicii. Pe vremea aceea românii beau TEC, ascultau casete trase în Târgul Vitanului și pierdeau banii la ”Caritasul” lui Stoica. Astăzi, când din două clickuri prinzi bilete la toate evenimentele majore din Univers, e greu de înțeles isteria de acum două decenii și jumătate. Michael era uriaș, pentru fanii mioritici show însemna ”Mamaia” ori ”Cerbul de Aur”, iar tinerii nu-și puteau închipui că starul de milioane de dolari se va afla, pe scenă, la doi pași de ei!

A doua precizare. Poate la fel de importantă.

Materialul de față nu are intenția de știrbi, niciun centimetru, din grandoarea spectacolului. Și astăzi mulți afirmă că acela a fost - din toate punctele de vedere - cel mai mare show găzduit, vreodată, de țara noastră. 69 de spectacole, cu o audiență estimată la 3,5 milioane de spectatori, în perioada 27 iunie 1992 - 11 noiembrie 1993, iar unul dintre acestea s-a scurs pe bătrânul ”23 August” din București. Nu-i nicio exclusivitate: detalii interesante au apărut în ”Jurnalul Național” în 2009, atunci când Cora Anghelescu - personajul principal - a acordat primul și ultimul său interviu în calitate de ”fata care l-a pupat și îmbrățișat pe Michael Jackson”. Numai că pe DVD ea nu apare!!! ”Am urcat acolo, l-am mângâiat pe păr, dar n-am fost eu!”, sunt declarațiile. A1.ro a pus doar cap la cap faptele din acea noapte. Ce s-a petrecut?

Pe 1 octombrie 1992, Michael Jackson concertează la București. Prietenia sa cu germanul de origine română Marcel Avram îl face pe ”Jacko” să includă capitala României în turneul ”Dangerous”, pentru promovarea albumului său. Biletele costă 7.000 de lei, sumă uriașă la acea vreme. La propriu, fanii nu mai mănâncă pentru a strânge bani de tichete, se împrumută, ajung în număr uriaș - 70.000 - la stadion. Trei zile durează montarea scenei, sunt 20 de camioane pline cu echipament: orașul lui Bucur este paralizat, nu se mai discută despre altceva. Michael vinde drepturile TV canalului HBO pentru 21.000.000 $, cea mai mare sumă din istorie plătită, vreodată, pentru un concert ”live”.

Porțile se lărgesc la 12.00, dar showul e programat abia noaptea, pentru că în deschidere sunt cei de la Snap!, alți uriași. Aici începe povestea noastră.

Cora și ”Jacko”

Cora Popescu are 16 ani. E în clasa a XI-a la liceul George Călinescu, în Amzei. E fiica marelui Dinu Popescu, poloistul, jucătorul de națională, echipier, în 1976, la Montreal, la Olimpiada Nadiei, în trupa ce avea să obțină cea mai mare performanță a noastră, locul 4. Familia merge in corpore - mamă, tată și cei doi copii - numai că domnișoara o rupe la fugă când se dă drumul la turnicheți. ”Am zbughit-o și m-am pus acolo, lipită de scenă. Era 12.00, treaba începea în vreo opt ore”, spune ea în ”Jurnalul”.

Cora Popescu, la 16 ani, exact în momentul în care îi strigă lui Michael Jackson ”I love you!”

Michael apare pe ”JAM” și Bucureștiul se vede și se aude de pe Marte. La ”I Just Can't Stop Loving You” câțiva cerberi se duc la Cora. Urmează ”She's Out of My Life” și, așa cum cere scenariul, o prezență feminină trebuie să urce pe scenă. ”Vrei?”, aude, ca prin vis, domnișoara Popescu. Cea de-a șase piesă purcede la drum. E compoziția lui Tom Bahler, din 1979, ”Jacko” a inclus-o pe ”Off the Wall”. Cora e aproape de megastar. ”Pluteam. L-am îmbrățișat, l-am pupat pe obraz, l-am mângâiat pe păr. Era ok, un tip natural”, spune fata.

Dinu Popescu (al doilea din stânga, cel cu cască), în 1971, în echipa națională de tineret a României

Nimic nelalocul lui. Coboară, mama sa - care a văzut-o pe ecranele gigant - plânge, Dinu nu înțelege ce se petrece: fix în acel moment cel mic a avut nevoie la toaletă: Popescu senior a pierdut EXACT momentul în care fiica sa îl îmbrățișa pe cel mai mare artist al omenirii!!! Da, greu de crezut, dar e adevărat!

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Spectacolul durează 122 de minute, obține cea mai mare audiență din istoria HBO. E tras de către BBC dar și de BNN / Ned 3. Pe 25 iulie 2005 apare DVD-ul ”Live in Bucharest: The Dangerous Tour!” SURPRIZĂ URIAȘĂ: Cora Popescu nu există!!! Pe bune?

”I-am strigat I LOVE YOU. M-a auzit! Mi-a răspuns: I LOVE YOU, TOO!” Cora Popescu

Echipa de producție a considerat că românca nu a fost destul de isterică, nu dă bine la cadre. Deși pe varianta originală se precizează că show-ul de la București a fost pigmentat cu imagini de la concertele similare din Madrid ori Londra, nimic nu amintește de...Moscova. Pentru că tocmai de aici sunt desprinse secvențele! O tânără de statura Corei, dar îmbrăcată total diferit, urcă pe scenă și, la momentul despărțirii, e o actriță desăvârșită: plânge, trage de MJ, vrea să mai rămână alături de el, e despărțită, cu greu, de către bodyguarzi! Scena perfectă: melodia curge de la București, până în momentul în care fata trebuie să urce pe scenă. STOP! Tăiem, introducem secvențele din capitala Rusiei, perfect. STOP iar! Revenim la București, fata a coborât, mergem în mulțime. Asta e tot! ”M-a durut că nu am apărut în varianta originală”, spunea, acum aproape opt ani, Cora, devenită doamna Anghelsecu, astăzi mama unui băiețel de 16 ani. Pare greu de crezut dar, deși ea a urcat pe scenă, deși l-a îmbrățișat pe Michael, deși i-a spus că-l iubește...n-a fost acolo!

Tânăra moscovită de la...București. Doar că nu e...Cora!

Ca și concertul ”live”, ca întreg turneul și DVD-ul este unul de succes. Cu micile modificări. La aproape un sfert de secolo de atunci, Cora își aduce aminte cu plăcere de secundele în care a respirat, la propriu, același aer cu Michael Jackson, ”Regele”. Chiar dacă e nevoită să se revadă în frânturi de pe YouTube...

Sursa: ”Jurnalul Național”. Credit foto: YouTube, ”Polo de la A la Z”, Adrian Vasiliu

VIDEO! Să fie asta cea mai tare invenţie? Iată cum prinde un cubanez peştii cu un... prezervativ... Video. OZN-uri pe cerul României în această seară! Clarvăzătoarea care a prezis tragedia din Colectiv face declaraţii c...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 16 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Dragomiroiu
Hello Chef sezonul 7, 16 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Dragomiroiu Sambata, 16.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY
Parteneri Adevărul despre băuturile energizante. De ce nu sunt recomandate de specialiști Adevărul despre băuturile energizante. De ce nu sunt recomandate de specialiști Catine.ro Anahí, răsfățată de soțul său! Cine e politicianul cu care e căsătorită și cum arată familia actriței din ”Rebelde” Anahí, răsfățată de soțul său! Cine e politicianul cu care e căsătorită și cum arată familia actriței... Happy Channel Valentin Ion, asasinul plătit care a ucis o voleibalistă olandeză, a murit în Spania, la câteva zile după ce a fost eliberat din închisoare Valentin Ion, asasinul plătit care a ucis o voleibalistă olandeză, a murit în Spania, la câteva zile după ce a... Libertatea.ro Lacăt pe izvoarele termale de la Herculane. Autoritățile își dispută licența, după ce firma care o deținea a pierdut-o Lacăt pe izvoarele termale de la Herculane. Autoritățile își dispută licența, după ce firma care o... Ziare.com „Eu oameni săraci încă nu am văzut” Reacția miliardarului Ion Țiriac, când a fost întrebat despre averea lui: „Nu e macabru!” „Eu oameni săraci încă nu am văzut” Reacția miliardarului Ion Țiriac, când a fost întrebat despre... AntenaSport Iulia Vântur, adevărul despre relația cu Salman Kham, în urma unor imagini controversate apărute cu cei doi. Motivul pentru care artista și actorul nu apar împreună: „Nimeni nu mă ascultă...” Iulia Vântur, adevărul despre relația cu Salman Kham, în urma unor imagini controversate apărute cu cei doi.... Elle Știrile Antena Stars. Primele imagini cu Florin Salam, după ce a ieșit de la audieri. Ce a declarat manelistul / VIDEO Știrile Antena Stars. Primele imagini cu Florin Salam, după ce a ieșit de la audieri. Ce a declarat manelistul /... Spynews.ro Rodica Popescu Bitănescu, la un pas de moarte! Ce a pățit marea doamnă a teatrului românesc Rodica Popescu Bitănescu, la un pas de moarte! Ce a pățit marea doamnă a teatrului românesc BZI Sfatul dat de Monica Tatoiu celor care vor să se căsătorească: „Este un vaccin de viață echilibrată” Sfatul dat de Monica Tatoiu celor care vor să se căsătorească: „Este un vaccin de viață echilibrată” BZI Motivul pentru care Selly nu își mai cumpără haine de lux Motivul pentru care Selly nu își mai cumpără haine de lux Antenastars.ro Pastă de năut cu ardei copți. Rețeta unui altfel de hummus Pastă de năut cu ardei copți. Rețeta unui altfel de hummus HelloTaste.ro Cea mai puternică rugăciune către Iisus Hristos. Cuvintele pe care toți credincioșii trebuie să le rostească la începutul Postului Paștelui Cea mai puternică rugăciune către Iisus Hristos. Cuvintele pe care toți credincioșii trebuie să le rostească... Antena3.ro De ce au oamenii ochii de culori diferite. Un expert în genetică a dezvăluit procesul la care puțini se gândesc De ce au oamenii ochii de culori diferite. Un expert în genetică a dezvăluit procesul la care puțini se gândesc useit Horoscopul zilei de 18 martie 2024. Peștii fac o schimbare în viața lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta Horoscopul zilei de 18 martie 2024. Peștii fac o schimbare în viața lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine FOTO | VIDEO - Inginerii Tesla, șocați că americanii cheltuie 100.000 dolari pe Cybertruck pentru a-l împușca și maltrata FOTO | VIDEO - Inginerii Tesla, șocați că americanii cheltuie 100.000 dolari pe Cybertruck pentru a-l împușca... Wall-Street Cum se înțelege, de fapt, Roxana Vancea, cu părinții soțului ei: N-am avut unde să îl întâlnesc... Cum se înțelege, de fapt, Roxana Vancea, cu părinții soțului ei: N-am avut unde să îl întâlnesc... Kudika Prin ce se dă carnea de şniţel prima oară pentru a se pătrunde bine. Nu prin făină sau ou! Prin ce se dă carnea de şniţel prima oară pentru a se pătrunde bine. Nu prin făină sau ou! Playtech Condiția pe care trebuie să o îndeplinească Irinel Columbeanu ca să se căsătorească la azil Condiția pe care trebuie să o îndeplinească Irinel Columbeanu ca să se căsătorească la azil Redactia.ro EXCLUSIV. Ministrul Energiei anunţă o schimbare importantă la plafonarea facturilor EXCLUSIV. Ministrul Energiei anunţă o schimbare importantă la plafonarea facturilor Observator Incontinența urinară la menopauză: simptome și metode de gestionare Incontinența urinară la menopauză: simptome și metode de gestionare MediCOOL Frigănele rulate cu șuncă și cașcaval. Rețeta preparată cu felii de pâine toast Frigănele rulate cu șuncă și cașcaval. Rețeta preparată cu felii de pâine toast HelloTaste FOTO. Fiica lui Leonard Doroftei, imagini hot în costum de baie! Cum s-a afișat tânăra Vanessa Doroftei FOTO. Fiica lui Leonard Doroftei, imagini hot în costum de baie! Cum s-a afișat tânăra Vanessa Doroftei ProSport Ce GREUTATE are Piedone? / „Acum sunt manechin” /  „Băgam frigiderul în inventar” Ce GREUTATE are Piedone? / „Acum sunt manechin” / „Băgam frigiderul în inventar” Gandul Simona Halep și-a luat un hotel superb, iar prețul de achiziție este amețitor. Interiorul clădirii te duce, însă, în Paradis Simona Halep și-a luat un hotel superb, iar prețul de achiziție este amețitor. Interiorul clădirii te duce,... CanCan Balanita: cauze, simptome, diagnostic, remedii Balanita: cauze, simptome, diagnostic, remedii DeParinti Sora lui Nicki Minaj s-a lansat în industria muzicală. Ming Luani și Rakeem Love au scos împreună piesa „Do It Again” Sora lui Nicki Minaj s-a lansat în industria muzicală. Ming Luani și Rakeem Love au scos împreună piesa „Do It... ZUTV Cum să îți încarci bateria ca să reziste mai mult. Așa poți folosi dispozitivele mai mult timp Cum să îți încarci bateria ca să reziste mai mult. Așa poți folosi dispozitivele mai mult timp UseIT Sütlaç, orez cu lapte în stil turcesc. Rețeta unui preparat cremos ca o budincă Sütlaç, orez cu lapte în stil turcesc. Rețeta unui preparat cremos ca o budincă Hello Taste
Ultimele știri
x