Ce MARE MINUNE s-a petrecut la uciderea Sfântului Evanghelist Luca

Astazi se praznuieste Sfantul Evanghelist Luca, care acum peste 1800 de ani a trecut spre viata vesnica. A fost un doctor iscusit, a vindecat multe boli si a fost iubit de oameni. La moartea sa a avut loc o mare minune.

Astăzi, 18 octombrie îl prăznuim pe Sfântul Evanghelist Luca, care acum peste 1800 de ani a trecut printr-un martiraj spre viața veșnică. Originar din Antohia Siriei, a făcu parte dintr-un neam bun care l-a susținut și l-a ajutat alături de darurile pe care Dumnezeu i le-a dăruit, astfel a dobândit învățătura elinească și egipteană, atât în ramura filosofiei, dar îndeosebi în artă și stiința de medic, ajungând un prea iscusit doctor. Pe lângă acestea , Sfântul Evanghelist Luca iubea pictura, iar in cele din urmă, dorind să cunoasca și învățătura biblică, se duse la Ierusalim.

Când l-a auzit pe Hristos vorbind şi când a înţeles învăţăturile Sale, şi-a dat seama că menirea lui este să cunoască pe adevăratul Dumnezeu şi să-i înveţe şi pe alţii cum să-L afle. Împreună cu Sfântul Apostol Cleopa, el L-a văzut pe Domnul înviat pe drumul către Emaus (Luca 24). După Pogorârea Sfântului Duh, Luca s-a întors la Antiohia şi l-a ajutat pe Pavel să vestească Evanghelia Domnului. Curând, el a devenit „doctorul iubit” al apostolului şi cel care l-a urmat în toate călătoriile sale, luând însemnări despre învăţăturile Mântuitorului. Peste ani, aceste însemnări aveau să fie cuprinse în două cărţi ale Noului Testament, „Evanghelia” şi „Cartea Faptele Apostolilor”, ambele extrem de importante pentru cunoaşterea adevărului dumnezeiesc şi a istoriei Bisericii Creştine.

Sfântul Evanghelist Luca a trecut la cele veşnice la vârsta de 80 de ani. El a fost spânzurat de păgâni de un măslin în cetatea Tebei din Boetia. În momentul înmormântării, se spune că s-a petrecut o MARE MINUNE. Pe locul unde a fost înmormântat a plouat cu apă limpede şi înmiresmată. Mai mult decât atât, această apă îi tămăduia pe cei care sufereau de boli de ochi. Mai târziu, în anul 357, moaştele sale au fost aduse la Constantinopol, în Biserica Sfinţilor Apostoli, apoi, în anul 1177, în Italia, la Padua. Nu de mult, în anul 1992, episcopul ortodox al Thebesului şi Levantului, a cerut episcopului catolic de Padua o parte a moaştelor sfântului (o coastă), care a fost readusă în Thebes, locul unde se află şi astăzi mormântul Sfântului Apostol şi Evanghelist Luca.

Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal. Cum a fost gândit parcursul jucătorului 456
Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal interpretat de actorul Lee...
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021. Taurii sunt nemulțumiți de relația actuală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021 spune că Taurii sunt nemulțumiți de ceva timp de...
Parteneri
Trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021. Când se dă ceasul cu o oră înapoi
Ca în fiecare an până acum, românii sunt obișnuiți ca primăvara și toamna să facă schimbări în program. E vorba despre schimbarea orei. Acum, în octombrie 2021, în ultimul weekend din lună ceasul trebuie dat cu o oră înapoi. Când se face trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021.
Catine.ro
Ultimele știri