Antena Căutare

Misterul tulburator al numarului 7 a fost dezlegat

Numerele au semnificatii ascunse si uneori chiar mistice. Insa cu precadere atentia cercetatorilor a fost atrasa de numarul 7. Cifra a avut in istorie numeroase intelesuri si a fost prezenta in foarte multe simboluri religioase: de la facerea lumii, pana la simbolurile din iudaismul antic. Mai mult, sirul lui Fibonacci si raportul de aur au un loc aparte in arta si muzica, scrie decodedscience.com.

Cifra 7 apare intr-un mod constant in culturile din intreaga lume, si impleteste intr-un mod uimitor planul religios cu cel mistic:

¤ forma piramidelor egiptene scoate la iveala prezenta cifrei 7 prin combinarea celor trei laturi ale triunghiurilor si cele patru laturi ale patratelor.

¤ in domeniul muzical cele sapte note muzicale se repeta in octava.

¤ Biserica Catolica considera ca sunt sapte trepte pentru a ajunge la Purgatoriu.

¤ biserica crestina vorbeste despre cele sapte virtuti si pacate de moarte.

¤ in traditia islamica exista sapte ceruri si sapte pamanturi.

¤ la nastere, Buddha a facut sapte pasi.

¤ in universul hindus exista sapte lumi.

¤ candelabrul cu sapte brate, cea mai veche traditie iudaica

In Grecia antica, Pitagora, unul dintre cei mai mari filosofi, credea ca numerele reprezinta sensurile fundamentale ale lumii. Potrivit acestuia, cifra 7 este motorul vietii, unirea spiritului cu materia (combinarea cifrei 3: natura tripla a spiritului, cu cele patru elemente ale materiei: pamant, aer, apa, foc).

Filosofii considerau chiar ca Dumnezeu se afla in spatele acestei cifre, deoarece a ales-o pentru a face lumea: "In sase zile a creat Dumnezeu cerurile si pamantul, iar in ziua a saptea, S-a odihnit".

Sirul lui Fibonacci

Sirul lui Fibonacci reprezinta o serie de numere, in care fiecare dintre ele e suma ultimelor doua: 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55...

Numerele din sirul lui Fibonacci sunt prezente peste tot in natura: in petalele unei flori sau la asezarea frunzelor pe tulpina. Insa si obiectele din apropiata noastra vecinatate sunt atinse de "sirul magic": un pian are o claviatura cu cinci taste negre, aranjate in grupuri de cate doua si trei clape si opt tonuri, pentru 13 octave.

Foto: titingpanda.blogspot.com

MISA isi deschide scoala in Bucuresti... Institutul Geologic al Romaniei: Campul magnetic terestru, puternic afectat de furtuna...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x