Antena Căutare

Moda și lenjeria intimă, precum "oul și găina"! De la corset la bikini și tanga. Cum au ajuns desuurile de damă "piese de muzeu"

De la rigidul corset la bikini și tanga din nailon, expoziția "Underwear" organizată la Victoria and Albert Museum din Londra prezintă trei secole de istorie a lenjeriei intime în Europa și îndeosebi în Marea Britanie, precum și strânsa ei relație cu moda fiecărei epoci.

Moda și lenjeria intimă, precum "oul și găina"! De la corset la bikini și tanga. Cum au ajuns desuurile de damă "piese de muzeu" Galerie
| theguardian.co.uk

De la rigidul corset la bikini și tanga din nailon, expoziția "Underwear" organizată la Victoria and Albert Museum din Londra prezintă trei secole de istorie a lenjeriei intime în Europa și îndeosebi în Marea Britanie, precum și strânsa ei relație cu moda fiecărei epoci, notează Agerpres.

"Moda și lenjeria intimă sunt legate intrinsec, la fel ca în cazul ''oului și găinii''...și vrem să explorăm acest lucru", a declarat Susanna Cordner, unul dintre responsabilii care au conceput expoziția ce cuprinde circa 200 de piese.

Expoziția, care își va deschide porțile sâmbătă și se va închide în 12 martie 2017, prezintă exponate din secolul al XVIII-lea. Femeile purtau pe post de lenjerie intimă un fel de body-uri din fibre naturale, direct pe piele. Peste acestea erau puse corsete care susțineau pieptul și modelau silueta, fiind un fel de bază pentru rochii.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Așa cum arată una din piesele importante ale expoziției, un corset realizat manual de o femeie de condiție modestă din Whitby (coasta de nors-est a Angliei), corsetul nu era apanajul înaltei societăți, ci era purtat de femeile din toate categoriile sociale.

În timp ce talia trebuia micșorată, umerii și șoldurile erau puse în valoare prin crinoline care aveau însă dezavantajul că îngreunau mișcările și puteau lua foc ușor.

Secolul al XX-lea a adus noi țesături și noi tehnologii, care au permis realizarea unor articole mai ușoare, mai ușor de întreținut și care au eliberat mișcările femeilor, fiind adaptate noilor tendințe în silueta feminină, mai longilină și vaporoasă.

A doua parte a expoziției arată cum corsetele, în versiune ușoară, se bucură de mare popularitate printre creatorii de modă. Agent Provocateur, de exemplu, scoate în evidență aspectul erotic al acestui obiect de îmbrăcăminte. De altfel și Vivienne Westwood și Jean-Paul Gaultier lasă corsetele la vedere, ca articole care se poartă pe deasupra.

Lumea creștină, zguduită din temelii! O descoperire arată că Biblia nu prezintă întocmai adevărul!... Popcornul, o istorie veche de 6.700 de ani! Te-ai fi gândit vreodată că Napoleon Bonaparte mânca așa ceva? Curiozități p...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x