Antena Căutare

Noul hobby al chinezilor: cursele de pasari! Castigatorii pot incasa chiar si 1 milion de euro

(Usain) Bolt si Bancherul sunt campionii celui mai nou sport/hobby al chinezilor. Nu este vorba de atletism si nici nu implica numararea rapida a banilor. Dimpotriva, este o cursa de rapiditate intre porumbei!

Bolt este un porumbel de curse, cumparat de un om de afaceri chinez de la un crescator de pasari din Belgia. Numele i-a fost dat dupa atletul jamaican, desi inca nu a doborat recorduri precum faimosul sportiv. In schimb, Bolt promite, macar pentru suma fabuloasa de bani pe care stapanul sau a dat-o la cumparare: 260.000 lire sterline, potrivit Daily Mail!

Cursele de pasari au devenit noul hobby al chinezilor cu venituri medii iar barbatii pariaza bani grei pe concurentii lor inaripati. Premiul cel mare poate ajunge si la 1 milion de euro, in total pariurile atingand chiar si 3 milioane de euro. Desi in China este ilegal sa pariezi, aceste curse se desfasoara in plina zi, istoria demonstrand ca traditia dateaza din timpul dinastiei Ming.

Majoritatea pasarilor sunt cumparate din Marea Britanie, unde exista 42.000 de crescatori de porumbei de elita. Asociatia Regala a Curselor cu Porumbei spune ca sportul genereaza in jur de 130 milioane de lire sterline pe an, contribuind la economia tarii.

foto: hepta.ro

FOTO! Cea mai ciudata constructie, cu un design spectaculos, "Hotelul fara echilibru"... Sunny – noul membru al familiei de la Casa Alba...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x