Nu are mâini, dar a câștigat un concurs de caligrafie! O elevă de 10 ani a uimit întreaga lume - Foto

O elevă în vârstă de 10 ani născută fără mâini a câștigat o competiție națională prestigioasă de caligrafie din Statele Unite ale Americii.

O elevă în vârstă de 10 ani născută fără mâini a câștigat o competiție națională prestigioasă de caligrafie din Statele Unite ale Americii.

Eleva fără mâini, Sara Hinesley, din Maryland, a câștigat premiul pentru caligrafie la categoria începători.

Acest premiu le este acordat persoanelor cu dizabilități fizice ori psihice, iar juriul competiției naționale de caligrafie Zaner-Bloser este alcătuit de terapeuți ocupaționali.

Fetița fără mâini a câștigat trofeul competiției și un premiu în bani de 500 de dolari. Ea a câștigat, de asemenea, materiale didactice în valoare de 500 de dolari pentru școala ei.

Sara Hinesley s-a născut în China, iar în urmă cu patru ani a fost adoptată de o familie americană care a adus-o în SUA. Când a ajuns în America, fetița vorbea doar mandarina, dar a învățat repede limba engleză, cu ajutorul surorii ei mai mari, Veronica.

Fetița a învățat să scrie folosind stiloul cu ambele brațe, palmele și degetele ei nefiind dezvoltate normal.

„Când nu pot face anumite lucruri la fel ca alții, încerc întotdeauna să găsesc soluții și alternative. Îmi pun mintea la contribuție”, a spus fetița fără mâini.

Mama ei adoptivă, Cathryn Hinesley, susține că fetița este „foarte motivată” și „excelează la tot ceea ce încearcă”, demonstrând cât de importantă este perseverența și atitudinea pozitivă.

Ultimele știri