Antena Căutare

O pereche de pantofi de sport a fost făcută exclusiv din materiale reciclabile

Adidas a realizat o pereche de pantofi de sport în care a folosit numai materiale reciclabile, fără a aplica vreun fel de adeziv.

O pereche de pantofi de sport a fost făcută exclusiv din materiale reciclabile
adidas din materiale reciclabile

Adidas a realizat o pereche de pantofi de sport în care a folosit numai materiale reciclabile, fără a aplica vreun fel de adeziv.

Futurecraft Loop, cum au fost numiţi, sunt făcuţi în întregime din poliuretan termoplastic. Talpa, limba, şireturile şi toate părţile componente ale pantofului sunt create din acest material.

Producătorul german vrea să sugereze prin această abordare, dar şi prin numele atribuit pantofilor, că ideea este ca materialele modelelor vechi să fie refolosite complet în crearea modelelor noi, realizându-se astfel un circuit închis al materialelor.

Tocmai pentru a putea fi reciclaţi complet, aceşti pantofi, la care producătorul german spune că a lucrat în ultimii 6 ani, nu folosesc niciun fel de adeziv pentru lipirea părţilor componente.

Asamblarea acestor pantofi este realizată în fabrica Speedfactory din Atlanta, Statele Unite, una din fabricile în care producţia este realizată de roboţi.

Producătorul german spune că a avut nevoie de zeci de ani pentru a pune la punct un proces automatizat de producţie care să poată crea pantofi dintr-o singură bucată de plastic şi fără a folosi adeziv.

În acelaşi timp, Futurecraft Loop se doreşte a fi un pantof pentru alergători, astfel că a trebuit să fie avut în vedere şi aspectul performanţei, dincolo de partea ecologică. Conform celor de la Adidas, modelul a fost testat de mai mulţi alergători care au însumat o distanţă de 400 de kilometri, pe care pantofii s-au comportat bine.

Lansarea oficială a pantofilor Futurecraft Loop va avea loc în 2021. Până atunci, vor fi produse numai 200 de perechi, care vor fi folosite de un grup select de alergători.

Germanii nu sunt la primul proiect de acest gen. În 2016, Adidas a realizat un parteneriat cu Parley pentru producerea unui model din plastic reciclat, cules din oceane. 11 milioane de perechi vor fi produse anul acesta ca urmare a acestui proiect.

Tot anul acesta, cei de la Adidas vor lansa un program prin care posesorii vor putea aduce la reciclat perechi vechi de pantofi contra unor sume de bani. În acest sens, va putea fi folosită o aplicaţie de smartphone.

Sursa: News.ro

Au judecat un papă mort de un an! Au condamnat cadavrul, l-au aruncat în apă. L-au scos, l-au rejudecat, l-au decapitat!... Sculptura „Rabbit” a lui Jeff Koons, vândută la Christie’s pentru o sumă record...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x