Antena Căutare

O româncă a descoperit senzorul care depistează în șase minute celulele cancerose din sânge. În cât timp va ajunge în farmacii

România se află pe primul loc în Europa privind incidența cancerului de sân și în fiecare an 6.000 de paciente sunt diagnosticate, uneori prea târziu. Statistic, 70% dintre bolnavii de cancer ajung la spital în ultimele stadii ale bolii.

România se află pe primul loc în Europa privind incidența cancerului de sân și în fiecare an 6.000 de paciente sunt diagnosticate, uneori prea târziu. Statistic, 70% dintre bolnavii de cancer ajung la spital în ultimele stadii ale bolii.

Aparatul Ralucăi van Staden ar putea rezolva această problemă

Șase minute sunt necesare senzorului descoperit de româncă să depisteze celulele canceroase din sânge. Invenția a cules numeroase premii. Echipa cercetătoarei lucrează la un aparat care va putea fi vândut în farmacii. Cu ajutorul lui ne vom putea testa riscul de a dezvolta temuta maladie. Deja există în lucru unul în miniatură, de dimensiunea unui glucometru, pe baza căruia românii vor putea să-si verifice singuri, acasă, riscul de cancer.

Raluca van Staden este cea care a creat această invenție despre care se vorbește mult în ultima vreme. Senzorul este rezultatul a 12 ani de cercetare. Se compune din pastă de diamant si are mărimea unui bob de orez. Introdus în sângele prelevat de la pacient, arată într-un timp record (doar șase minute) daca persoana are cancer gastrointestinal, ovarian, de sân sau de prostată. Senzorul Ralucăi n-are valoare de diagnostic, ci doar îți atrage atenția asupra riscului de cancer. Sunt biomarkeri care apar si ca urmare a altor afecțiuni, de aceea doar medicul specialist poate pune un diagnostic clar.

Este cea mai frumoasă poezie dedicată nouă, femeilor! De 1 Martie, trebuie neaparat să o citești!... Ăsta e SECRETUL! Sigur v-ați întrebat măcar o dată de ce aceste lingurițe arată așa. Iată motivul pentru care sunt pătra...
Beneficii pentru sănătate ale nucilor tigru
Nu sunt chiar nuci, dar sunt bune pentru organism, ajutând la digestie și la nivelul glicemiei....
Horoscopul zilei de 30 aprilie 2023. Taurii trebuie să fie atenți la detalii. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 30 aprilie 2023 spune că Taurii trebuie să fie din ce în ce mai atenți la...
Parteneri
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x