Antena Căutare

Obiceiuri culinare în noaptea dintre ani! De ce trebuie să mănânci struguri şi peşte de Revelion

Una dintre cele mai populare tradiții spune că în meniul de Revelion să includem neapărat peştele și boabele de struguri. 

Una dintre cele mai populare tradiții spune că în meniul de Revelion să includem neapărat peştele și boabele de struguri.

Acest obicei provine din Spania și America Latină, unde oamenii mănâncă 12 boabe de struguri pentru fiecare bătaie a ceasului la trecerea dintre ani, pentru fiecare punându-și câte o dorință.

Celelalte popoare au preluat această tradiție și, obișnuind să consume boabe de struguri înainte de intrarea în Noul An, pentru a avea parte de 12 luni îmbelșugate și pline de sănătate.

Se mănâncă peste, fiindcă se spune că aşa cum peştele înoată prin apă, așa vei înota şi tu prin toate necazurile din anul următor, fără să te afecteze. Unii zic că peștele trebuie să fie primul aliment pe care îl consumi în noul an.

Horoscopul anului 2017! Află cum îţi va schimba viaţa noul an... Video. Au auzit nişte zgomote ciudate din pavaj! Când au săpat să afle ce era nu le venea să creadă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x