- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Om bogat, om sărac în România 2019! Mulți români încă trăiesc cu reminiscențele trecutului, mentalități vechi și gândiri păguboase, care nu-i ajută să evolueze, ci dimpotrivă, atrag eșecul și sărăcia. Articolul următor te va ajuta să înțelegi câte ceva din psihologia învingătorului și cum să ai o mentalitate orientată către succes.
A avea succes prin forțe proprii poate fi considerat, încă, o utopie, în România zilelor noastre. Marea majoritatea a oamenilor se confruntă cu frici și temeri, venite din mentalități învechite precum: ”mulțumește-te cu ce ai!”, ”bucură-te acum, căci mâine poate fi mai rău!” (și nu e doar o problemă a românilor). Chiar și cei care se bucură de un câștig peste noapte (cum ar fi câștigul la Loto), ar putea ajunge din nou la ruină. De ce? Pentru că mintea lor nu este orientată/obișnuită cu succesul.
Departe de a fi o analiză, îți oferim 10 afirmații păguboase de care să te ferești în drumul tău către succes și care evidențiază paradoxul ”om bogat-om sărac!”
1. Săracul caută mereu un vinovat
De insuccesul, sărăcia individului, mereu se fac vinovați părinții, soțul/soția, țara, mediul. Toți sunt vinovați de viața lui mizeră, mai puțin individul însuși. Realitatea este că singurul ”vinovat” trebuie să se considere el însuși. Responsabilitatea vieții sale cade doar pe umerii săi.
2. Autocompătirea
Autocompătimirea este văzută ca un ”cancer spiritual”, care te macină pe interior, ducând la dezechilibru și eșec total. Săracul întotdeauna găsește motive să se plângă: că nu s-a născut unde trebuia, că nu a primit educația necesară, că nu are trupul de invidiat pe care și-l dorește. Se lamentează și se orientează mereu către partea negativă a lucrurilor.
3. Gândirea fatalistă
Omul orientat către insucces preferă să vorbească despre destinul/situația mizerabilă în care trăiește, pentru a primi empatia și compasiunea celor din jur, pe când omul de succes vede în orice eșec doar o situație temporară în care se află. Și nu face caz din asta.
4. Îți urăși locul de muncă, dar vrei mai mult
Pentru ca o afacere să fie de succes, trebuie să pui suflet, pasiune. Dacă urăști ceea ce faci și îți insulți mereu superiorii, nu vei avea de câștigat! Schimbă locul de muncă, domeniul, și fă ceea ce te face cu adevărat fericit!
5. Să tragi mereu de timp, până în ultima clipă
Gândirea unui om sărac este, de multe ori, aceasta: ”să măsori de șapte ori, și să tai o dată!” Doar că, de cele mai multe ori... nu se mai ”taie” nimic!....
6. Să te orientezi mereu către informațiile pe care le primești gratis
Din păcate, mulți vor să obțină informații prețioase în formare și educare, însă, dacă se poate, mereu gratuit. Or, pentru a învăța lucruri care-ți sunt utile în profesia ta, în evoluția ta, trebuie să și plătești.
7. Cum vin banii, așa se duc!
Fără o strategie financiară bună, o persoană neorientată către succes se va trezi în situația în care... așa cum îi vin banii, așa se și duc. Incapacitatea de a-și administra veniturile, de a rele reinvesti, îl va aduce înapoi în faliment.
8. Timpul liber este cel mai prețios!
Toți oamenii de succes știu că timpul lor liber este, de fapt, cel mai prețios lucru pe care îl au, în timp ce cealată categorie de oameni se întreabă mereu: ”... ce să fac ca să-mi omor timpul?!”.
9. Nu te mai gândi mereu la ce vor spune ceilalți despre tine!
Fiecare om de succes este unic, la fel și strategia după care se ghidează. Nu îl interesează ce spun alții și merge mereu pe drumul lui. Săracul, dimpotrivă, va căuta mereu să-i imite pe ceilalți.
10. Infinta comparație între tine și ceilalți
Una dintre marile greșeli este aceea de a te compara mereu cu cei din jur, și mai ales, cu cei mai de succes ca tine! Este bine să te ghidezi, dar asta nu înseamnă să iei ”copy paste” tot ce face celălalt. Fiecare om e unic și irepetabil, la fel și strategiile sale de succes.
Ce cred românii despre succes
Un studiu publicat în urmă cu câțiva arata că aproape 68% dintre români cred că oamenii cinstiţi nu pot avea succes în afaceri desfăşurate pe teritoriul României, conform IMAS. Conform studiului, peste 70% dintre respondenţi sunt de părere că oamenii de afaceri români sunt mai degrabă dezbinaţi şi 87% cred că oamenii de afaceri ar trebui să se implice mai mult în problemele importante din ţară.
Mai mult de jumătate dintre cei chestionaţi sunt de părere că nu au motive să fie mândri de România. În plus, cei mai mulți români susțin că nu știu niciun om de afaceri demn de a fi un model de urmat. Au trecut însă 7 ani de la cel studiu. S-au schimbat lucrurile între timp?! Voi ce credeți?
România, pe locul 3 în topul celor mai sărace țări din UE
Potrivit unui raport oficial al Eurostat, 6,7% din populația Uniunii Europene, adică nu mai puțin de 33 de milioane de oameni, sufereau în 2017 de deprivare materială severă. România se află pe locul trei în acest clasament.
Conform Eurostat, persoanele care se confrunta cu deprivarea materiala nu au mijloacele necesare pentru cel puțin patru puncte din aceasta enumerare: plata facturilor la timp, menținerea locuinței la un nivel de încălzire adecvat, cheltuieli neașteptate, regulat o masă cu carne, sau echivalentul vegetarian, o săptămână de vacanță departe de casă, un televizor, o mașină de spălat, un telefon, o mașină.
Citește și: România 2019. 10 miloane de români au încă wc-ul în curte. Ce amenzi riscă
Tânăr, bătrân, toată lumea ține post. Care sunt cele mai noi preparate cu care vă puteți delecta, fără să încălcați regu... E dovedit științific: Competiția face cei mai mulți copii! Cum au dovedit cercetătorii că cei mai rapizi spermatozoizi s...