Antena Căutare

Omul care a salvat 2,4 milioane de vieți! Sângele său a schimbat istoria umanității și a medicinei!

Omul cu mâna de aur. Sângele său unic poate salva întreaga omenire

În anul 1954 un adolescent s-a prezentat pentru a dona sânge la un centru de transfuzii. Totul a fost normal până când sângele lui a fost analizat! Medicii au descoperit ceva ce urma să schimbe istoria medicinei!

James Harrison este cunoscut drept omul cu mâna de aur, numărul vieților pe care le-a salvat cu sângele său este greu pronunțat!

În copilărie a avut un accident în urma căruia viața i-a fost salvată datorită transfuziilor sangvine, motiv pentru care această experiență l-a motivat ca la vârsta de 18 ani să înceapă să doneze sânge.

Omul care a salvat 2,4 milioane de vieți! Sângele său a schimbat istoria umanității și a medicinei!

La scurt timp după ce James a început să doneze sânge, medicii au descoperit că sângele lui produce în mod natural un anticorp rar. Descoperirea acestui anticorp a reprezentat un progres important în lupta împotriva incompatibilității Rh dintre două persoane, o complicație care afectează fătul în perioada sarcinii. Plasma d-lui Harrison conține un anticorp puternic utilizat pentru a crea un tratament remarcabil cunoscut sub numele de Anti-D, care protejează sugarii împotriva bolii hemolitice Rhesus D potențial mortale (HDN).

Atunci când o femeie însărcinată cu un tip de sânge Rh negativ transportă un bebeluș cu sânge Rh pozitiv, corpul ei înregistrează globulele roșii ale bebelușului ca o amenințare străină (un virus sau o bacterie invadatoare) și produce anticorpi pentru distrugerea invadatorului.

Efectele pot fi devastatoare. Boala provoacă mai multe avorturi spontane, leziuni ale creierului sau anemie fatală la nou-născuți.

Anticorpii elimină celulele sanguine Rh + fără a face rău copilului. Harrison produce rara combinație de sânge negativ RhD și anticorpi Rh + în mod natural, ceea ce îl face donatorul ideal.

Omul care a salvat 2,4 milioane de vieți! Sângele său a schimbat istoria umanității și a medicinei!

Sângele lui este considerat atât de important, încât viața lui a fost asigurată pentru suma de 1 milion de USD. Mulțumită donărilor sale, medicii au putu să dezvolte o injecție specială ce li se administrează gravidelot pentru a proteja copiii nenăscuți. James a donat plasmă sangvină din două în două săptămâni vreme de 62 de ani. Se estimează că cele peste 1000 de recoltări au salvat 2,4 milioane de bebeluși.

Oamenii de știință suspectează că aceasta are ceva de-a face cu cele 13 unități de transfuzii de sânge pe care le-a primit după ce a fost supus unei intervenții chirurgicale majore toracice, la 14 ani.


Domnul Harrison nu a ezitat când i s-a cerut să se alăture programului Anti-D încă din faza sa timpurie.

"Nu m-am gândit vreodată să mă opresc. Nici măcar o dată!". Domnul Harrison a primit medalia Ordinului Australiei în 1999.

Record mondial doborât de doi corporatiști! În doar 76 de ore, au parcurs aproape 450 de kilometri pe jos, dar şi cu bic... La 12 ani, Amaliei i s-a spus să se pregătească pentru moarte. Perseverența părinților a salvat-o! „Astăzi, Miracolul Mi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x