Antena Căutare

Peștera Scărișoara, locul mistic din România despre care legenda spune că adăpostește un dragon, Șolomăț, și apă miraculoasă. E de necrezut ce se întâmplă!

Peștera Scărișoara, situată pe valea Arieșului Mare, la 32 km amonte de orașul Câmpeni, este un loc unic în țara noastră.

Peștera Scărișoara, situată pe valea Arieșului Mare, la 32 km amonte de orașul Câmpeni, este un loc unic în țara noastră.

Prima mențiune a ei datează încă din 1847, iar legenda spune că adăpostește un dragon. Localnicii bătrâni își ami amintesc și acum de poveștile locale care indicau faptul că peștera e un loc mistic, care emană multă energie pozitivă.

Scărișoara a fost locuit de un dragon vechi, cunoscut de localnici ca Șolomăț. La fiecare An Nou, în Ajun, - spun câmpenii - o fecioară era răpită de dragon și ascunsă în palatul său de gheață din interiorul peșterii.

Scărițoara adăpostește cel mai mare ghețar subteran din România și al doilea cel mai mare ghețar din lume, după cel din Slovacia.

Acesta se află la 1.165 metri altitudine, măsoară 750 de metri în lungime și 110 de metri în adâncime. Ghețarul are o vechime de aproximativ 4.000 de ani, cu o suprafață de 5.500 de metri pătrați, 80.000 de metri cubi în volum, scrie onlinepeulita.com.

Apă cu puteri miraculoase

O altă credință populară spune că în spatele formațiunii numite „La Brazi”, au existat două bazine de apă cu puteri miraculoase; oricine a îngenuncheat în fața lor și și-a pus o dorință, aceasta i se îndeplinea după ce persoana lua o gură de apă și atâta timp cât dorința rămânea secretă.

FOTO! A vrut să se laude cu noul model de pe unghii, însă când au văzut ce are pe ele, toţi s-au speriat. Cum să îţi fac... VIDEO: Toți avem câte-o nebunie! Delirul unei femei astronaut: ”Extratereștrii se pregătesc de atac, Pământul trebuie av...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x