Antena Căutare

Încă o descoperire terifiantă despre noul coronavirus! Ce categorie de oameni riscă cel mai mult să moară din cauza COVID-19, chiar și fără să aibă alte probleme de sănătate evidente

Există o legătură între expunerea prelungită la poluare şi rata deceselor în cazul bolnavilor de noul coronavirus, potrivit unui studiu recent, al oamenilor de ştiinţă de la Universitatea Harvard.

Mai exact, calitatea aerului pe care l-am respirat până să ne îmbolnăvim ne-ar putea încărca plămânii, ulterior inflamaţi de boală. Iar asta ne-ar putea agrava starea de sănătate.

Marile metropole sunt cele mai afectate de poluare! Studiul recent, făcut de cercetătorii Universităţii Harvard, arată că nivelurile ridicate de particule poluante din aer sunt asociate cu rata crescută de decese provocate de COVID-19!

Motivul e simplu: Un plămân deja încărcat va face faţă mult mai greu inflamaţiei suplimentare, creată de noul Coronavirus.

Concret, măsurătorile au fost făcute pe aproximativ 3000 de regiuni, din Statele Unite, aproximativ 98% din populaţia americană. Iar rezultatele sunt şocante. Un microgram de particule periculoase din aer, pe metru pătrat, creşte cu 15% rata de deces, la pacientii infectaţi cu COVID-19.

„Nu pot să respir, nu pot să respir!”. A murit la înmormântarea mamei ei, care a fost ucisă de coronavirus! „S-a prăbușit în timp ce sicriul era coborât în mormânt”

Concluzia: o persoană care trăieşte de decenii într-o ţară unde există niveluri ridicate de poluare are un risc mai mare de deces, decât un om care a locuit într-o regiune cu o calitate a aerului mai bună.

VIDEO. Cât de ușor te poți infecta cu noul coronavirus, din aer, atunci când mergi la cumpărături! Este suficient ca un purtător de COVID-19 să tușească o singură dată!​

Oamenii de ştiinţă estimează că noul Coronavirus va ucide între 100.000 și 240.000 de americani. În New York, epicentrul pandemiei din Statele Unite, au fost înregistrați peste 150.000 de bolnavi de COVID-19 şi 6000 de morţi. Dacă ne bazăm pe studiul menţionat, 15% dintre ei, adica aproape 900 ar fi pierdut lupta cu virusul pentru că plămânul a fost expus vreme îndelungată poluării. Și asta nu e tot! Potrivit Asociaţiei americane a Pneumologilor, 3000 de locuitori din New York mor anual din cauza cantităţii mari de funingine din aer.

Rugăciunea pentru încetarea epidemiei de coronavirus! Preoții o rostesc zilnic... Ai uitat cum e să calci pe asfalt? Ești plictisit, obosit? Te-ai îngrășat, dar tot faci zeci de drumuri la frigider. Cât...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x