Antena Căutare

Povestea emotionanta a celei mai varstnice vatmanite din Capitala!

Tramvaiul e a doua ei casa. Intr-un tramvai a fost ceruta in casatorie. Si tot la mansa unui tramvai a lucrat vreme de patru decenii. O cunoastem pe cea mai varstnica vatmanita din Capitala, care se pregateste acum sa iasa la pensie.

Treizeci si doi de ani, acelasi salut, aceleasi gesturi. Ziua de munca incepe insa de acasa. Isi pune in portofel permisul si o poza veche, singura pe care o are, si pleaca spre depou. Cu pasi marunti, de fiecare data cu cel putin o ora inainte sa intre in tura. Pana acum, niciun tramvai nu a plecat cu intarziere din cauza ei. Este povestea Elenei Chirascu, cea mai varstnica vatmanita din Capitala.

Tanti Elena s-a urcat pentru prima data in cabina unui tramvai in 1980. Pana atunci, a stat sase ani in casa de bilete. O raceala a impins-o catre scoala de manipulanti de la Galati. N-o sa uite momentele. I-au trecut prin mana zeci de tramvaie, iar regretul ei e ca in depouri nu mai exista modelul pe care si-a inceput cariera. Ar fi vrut sa il mai conduca inca o data inainte de pensionare.

"Mi-aduc aminte cand ploua si nu mai nimeream macazul si bagam mana pana la cot si trageam macazul si ma udam pana la genunchi", spune tanti Elena.

"Aceasta meserie m-a format ca om, am invatat ce e bine, ce e rau, greu si usor si prin munca mi-am castigat existenta si asta ma bucura".

Tanti Elena vrea sa isi aduca si cele doua fete la mansa, sa preia stafeta.

O trupa poloneza de muzica jazz canta la instrumente confectionate din gunoaie... Cinci alpinisti clujeni au reusit sa cucereasca varful Kilimanjaro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x