Premieră! Două femei vor ieși singure în spațiu . NASA a făcut anunțul

Americancele Christina Koch şi Jessica Meir vor ieși împreună, în spațiu, la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS) pentru a înlocuirea unui sistem de încărcare a bateriile electrice. Evenimentul va avea loc zilele acestea, conform NASA.

Americancele Christina Koch şi Jessica Meir vor ieși împreună, în spațiu, la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS) pentru a înlocuirea unui sistem de încărcare a bateriile electrice. Evenimentul va avea loc zilele acestea, conform NASA.

„Prima ieşire în spaţiu a două femei astronaut va avea loc în sfârşit, joi sau vineri, după ce a fost anulată în luna martie din cauza lipsei costumelor spaţiale de mărime corespunzătoare”, a anunţat NASA.

De-a lungul timpului, mai multe femei au ieșit în spațiu, însă de fiecare dată însoțite de către o persoană de sex masculin. Din această cauză, evenimentul reprezintă o premieră mondială.

Anunțul a fost făcut public în luna martie, însă din cauza unor probleme legate de costumele spațiale misiunea a fost amânată. Inițial ieșirea a fost programată pentru 21 octombrie, dar data a fost schimbată pentru această săptămână.

Echipajul de la bordul ISS cuprinde în prezent şase membri: trei americani (Christina Koch, Jessica Meir, Andrew Morgan), doi ruşi (Alexander Skvortsov, Oleg Skripochka) şi italianul Luca Parmitano.

Cele două femei vor înlocui unele baterii care au mai fost o dată schimbate în luna aprilie. Bateriile defecte vor fi transportate pe Pământ la bordul unei capsule Dragon a SpaceX pentru a fi analizate de către inginerii NASA. Sarcina acestora este de a identifica cauzele erorilor de funcţionare şi de a stabili ce trebuie făcut pentru a evita acest gen de problemă.

Ieşirile în spaţiu durează câteva ore şi sunt frecvente. Acestea servesc la întreţinerea staţiei orbitale, asamblată începând din 1998 şi alimentată cu energie de la panouri solare. Numeroasele baterii care stochează energia generată de panourile solare sunt în prezent în proces de înlocuire.

Parteneri
Diana Munteanu, despre frumusețea prezentului: „Fiecare moment este unic și trebuie trăit așa cum este”
Diana Munteanu este una dintre cele mai frumoase și vesele femei din România. Plină de energie, Diana ne bucură în fiecare dimineață de weekend la matinalul difuzat pe Antena 1, Neatza de Weekend. De data aceasta, prezentatoarea TV a decis să aducă la fel de multă bucurie și colegilor noștri în cadrul interviului pe care ni l-a acordat.
Catine.ro
Ultimele știri