Antena Căutare

Revoluție în medicină: primul braț ”crescut” în laborator. Va fi funcțional peste 10 ani!

Cercetătorii de la Spitalul General Massachusetts au anunțat acest adevărat miracol prin recoltarea celulelor dintr-un membru amputat, creșterea lor într-un laborator și verificarea funcționării. Oamenii de știință au confirmat că procedura funcționează în proporție de 80 la sută și ar putea fi introdusă în medicina umană în următorii 10 ani

Cercetătorii de la Spitalul General Massachusetts au anunțat acest adevărat miracol prin recoltarea celulelor dintr-un membru amputat, creșterea lor într-un laborator și verificarea funcționării. Oamenii de știință au confirmat că procedura funcționează în proporție de 80 la sută și ar putea fi introdusă în medicina umană în următorii 10 ani


Descoperirea poate părea de domeniul SF, însă, în realitate ar putea fi viitorul industriei protezelor. Au rperezentat, timp de zece ani, singura soluție pentru cei care și-au pierdut o mână sau un picior, însă nu au putut înlocui, niciodată, un membru cu care ne-am născut. Acest lucru s-ar putea schimba, însă, odată cu creșterea în laborator a primului membru artificial.

În ultimele două decenii, cercetătorii și inginerii au încercat să conecteze protezele la nervii membrului amputat pentru ca purtătorul să o poată controla ca și cum ar fi membrul original. Totuși, încă nu s-a ajuns la o bună integrare a celor două, dar s-ar putea să nu mai fie nevoie, mulțumită unei reușite a cercetătorilor de la Spitalul General Massachusetts.

Procesul poartă numele de DECELUARIZARE.

Ceea ce ei au reușit este similar transplantului de membru, doar că în loc să fie necesară compatibilitatea între donator și cel care primește, au creat de la zero unul potrivit din punct de vedere genetic purtătorului. Testul a fost făcut pe un șoarece de laborator și a reprezentat o reușită iar procedura ar putea fi introdusă în medicina umană în următorii 10 ani, scrie ”PopularScience”.

Cercetătorii au folosit o tehnică deja utilizată la creșterea de organe, folosind celule de la organismul inițial. Ei au recoltat celulele dintr-un membru amputat, le-au crescut în laborator pe un suport care a permis dezvoltarea vaselor de sânge și a structurii mușchilor la dimensiunile corecte.

Oamenii de știință au verificat și dacă mușchii lucrează cum ar trebui și au descoperit că, supuși unui stimulări electrice, funcționează la 80 la sută din capacitatea celor originali. Totuși, specialiștii n-au reușit să ”crească” decât mușchi și vase de sânge. Următorul pas, pentru a dezvolta un membru complet și capabil să răspundă comenzilor, va fi să dezvolte nervi, oase, cartilaje și țesutul de legătură. Abia apoi se poate discuta de un transplant perfect funcțional”

Dezvăluiri incredibile în cazul românului condamnat la moarte în Malaezia! "Aici este chestia dubioasă..."... A aflat că iubita l-a părăsit pentru cel mai bun prieten al său, așa că a dat o lecție de neuitat! Răzbunarea este total...
Luna Plină în Balanță. Ce schimbări aduce pentru nativi în aprilie 2023
Luna Plină în Balanță aduce multe schimbări pentru nativii în zodiac. Aprilie va veni cu...
Horoscopul zilei de 2 aprilie 2023. Taurii se gândesc la vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 2 aprilie 2023 aduce vești bune pentru nativii din zodia Taurului. Aceștia...
Parteneri
Zodii care vor simți regret pe data de 2 aprilie 2023. Nativii care se vor confrunta cu emoții puternice
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x