Antena Căutare

România, zguduită de un seism de 7,9 grade Richter! Cel mai mare cutremur din istoria țării s-a resimțit până în Marea Egee și Grecia! Uite ce s-a întâmplat!

România a fost zguduită în urmă cu ceva timp de un cutremur devastator, ce a avut 7,9 grade pe scara Richter.

România a fost zguduită în urmă cu ceva timp de un cutremur devastator, ce a avut 7,9 grade pe scara Richter.

S-a întâmplat pe 26 octombrie 1802, atunci când a avut loc un puternic de 7,9-8,2 grade pe scara Richter. A fost atât de puternic, încât unda de șoc s-a simțit inclusiv la Moscova, Sankt Petersburg, Marea Egee, Kiev și Insula Creta.

„cocoşii, câinii, caii, boii dau de mai nainte semne de o groază nepricepută şi când au început sguduielile, ceva asurzitor şi ne mai auzit, nesce strigăte, sbierete, mugete, urlete s’au ridicat către ceruri, amestecându-se cu sgomotul duduiturilor cari se rotocoliau pe sub pământ, ca n faimosul tum cardine tellus subsedit, al lui Lucaniu. Fiă-care se aştepta ca pământul să-i crape sub picioare şi să-l înghită în adâncurile sale” (Ionnescu-Gion)

A durat două minute și jumătate, atunci fiind și momentul în care s-a prăbușit Turnul Colței, cea mai înaltă construcție din București la momentul respectiv.

Istoricii spun că seismul a fost atât de puternic, încât pământul s-a despicat, de acolo ieșind apă și catran. Se pare că acesta a fost cel mai devastator cutremur din istoria Bucureștiului, căci orașul a fost complet transformat de acest eveniment.

Domnul Constantin Ipsilanti a ordonat apoi reconstrucția orașului din temelii, moment în care Capitala și-a schimbat radical aspectul.

Uite ce a făcut acest bărbat ca să își ceară iubita în căsătorie! Sute de mii de oameni au rămas fără cuvinte când au vă... REMEMBER MIROBOLANT. Seara când BOC a făcut POC!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x