Românii care fac cumpărături de pe site-ul Alibaba sunt în pericol

Alibaba, unul dintre marii rivali ai celor de la Amazon, ar fi vândut produse contrafăcute în valoare de miliarde de dolari

Alibaba, unul dintre marii rivali ai celor de la Amazon, ar fi vândut produse contrafăcute în valoare de miliarde de dolari.

Una dintre marile probleme ale comerțului online în China sunt produsele contrafăcute și cele de proastă calitate, iar în ultimii ani, aceasta s-a agravat în continuu. Astfel, după cum scriu cei de la Reuters, numărul de oameni care s-au plâns în legătură cu comenzile online a fost anul trecut de peste 77.000. În comparație cu anul 2013, această cifră reprezintă o creștere de 356%. Comerțul online, de cealaltă parte, ar fi înregistrat o creștere de peste 40%.

Având în vedere că reprezintă cea mai mare platformă de comerț online din China, Alibaba este afectată în mod direct de acest lucru. Compania a apelat la lobby-ing în ultimii ani pentru a convinge autoritățile din Statele Unite să nu o includă în lista celor care vând produse contrafăcute sau de proastă calitate.

Vezi continuarea pe Playtech.ro.

Ultimele știri