Antena Căutare

S-a inventat mingea de fotbal care transforma suturile in electricitate

O noua minge de fotbal care stocheaza energia creata in timp ce este lovita si o transforma in electricitate a fost creata pentru a rezolva problemele de alimentare cu energie electrica din tarile aflate in dezvoltare.

Mingea a fost denumita Soccket si, atunci cand este folosita pentru o partida de fotbal de 30 de minute, produce suficienta energie electrica pentru a alimenta un bec timp de trei ore.

Inventia apartine unor studenti de la Universitatea Harvard si este produsa din materiale care se gasesc si in tarile aflate in dezvoltare. De asemenea, costul de productie nu este mult mai mare decat cel al unei mingi obisnuite. Soccket este impermeabila, nu trebuie sa fie umflata si a fost deja testata in Africa de Sud.

Potrivit Daily Mail, mingea va fi produsa in serie de catre o companie non-profit care apartine unor studente care au contribuit la conceperea ei. Acestea si colegii lor s-au inspirat in crearea mingii de la ringurile de dans high-tech ce captureaza energia produsa prin miscarile petrecaretilor.

Foto: Daily Mail

VIDEO! Cainii din California, specialisti in surfing!... 184 de ore "On Air": Recordul pentru cea mai lunga emisiune radio, doborat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x