Antena Căutare

Salariu de 5000 de euro pentru casieri. Unde se câștigă o sumă atât de mare și care sunt joburile la fel de bine plătite

Motivate de salariile mari, tot mai multe persoane se mândresc cu traiul pe care îl au în țările din străinătate. Iată unde se obține un salariu de 5000 de euro pentru un post de casier.

Imagine cu o doamnă care lucrează pe postul de casier Galerie
Salariu de 5000 de euro pentru casieri. Unde se câștigă o sumă atât de mare și care sunt joburile la fel de bine plătite | Shutterstock

În ultimii ani s-a văzut o creștere a persoanelor care aleg să se angajeze în loc să aplice pentru ajutorul de șomaj oferit de către stat.

Citește și: Locul de muncă cu salariu de 13.000 de lei net pe lună. Angajatorul oferă cazare gratuită, transport și reducere la mâncare

Angajatorii din țările dezvoltate din Europa propun oferte greu de refuzat pentru persoanele care își caută un job stabil și avantajos.

Iată unde este posibil un salariu de 5 000 de euro pentru postul de casier.

Salariu de 5000 de euro pentru casieri

Românii sunt din ce în ce mai tentați să plece din țară pentru a-și găsi un job mult mai bine plătit decât au aici. Salariile atractive îi conving pe cetățeni să renunțe la joburile pe care le au în România și astfel, Banca Mondială a efectuat un raport prin care a arătat că țara noastră a pierdut cel puțin 20% din forța de muncă în ultimii ani din acest motiv.

În unele țări din Europa salariile lunare ajung la sume pe care nu mulți și le pot imagina, iar acest lucru îi motivează pe tot mai mulți români să-și părăsească viața din România pentru a o lua de la capăt în alt colț al lumii.

Iată ce salarii sunt în alte țări din Europe pentru diverse posturi.

În Elveția, un casier de supermarket ajunge la suma de aproximativ 5 000 de euro lunar, în timp ce în Suedia, un muncitor necalificat este renumerat cu aproximativ 3 000 de euro pe lună.

Tot mai mulți români aleg să plece în Suedia, care este o țară ce se află într-o dezvoltare continuă, datorită salariilor mari și cererii imense existente.

Alte două meserii la fel de căutate și bine cotate sunt cea de profesor și cea de inginer civil.

Citește și: Locul de muncă plătit cu 700 de lei pe zi. Angajatorul oferă două mese pe zi, precum și bani pentru chirie. Ce presupune jobul

Tot în Suedia, un inginer civil poate câștiga în funcție de performanțe și de experiență de la 3 000 de euro, până la 5 000 de euro pe lună.

Revenind la Elveția, aceasta s-a remarcat prin faptul că Aldi Suisse, un mare lanț de magazine, oferă angajaților sări de la case cele mai mari salarii din acest an pentru posturile respective.

Compania a anunțat că salariul ajunge la 4 970 de euro după ce a avut loc o creștere de 1% în acest an.

Un caz uimitor în acest sens este reprezentat de faptul că o mare parte dintre persoanele care sunt angajate în Elveția sunt de fapt cetățeni nemți care aleg să facă naveta ținând cont de diferența mare dintre salarii.

De asemenea, în Elveția, o menajeră poate câștiga suma aproximativă de 51 500 de euro pe an, în timp ce în Germania aceeași menajeră poate ajunge la suma de 25 000 de euro (brut) anual.

Citește și: Câți bani câștigă un shaormar în București. Care este salariu lunar, cu tot cu bacșiș

O tânără i-a interzis soacrei sale să-i ia bebelușul în brațe dacă nu face duș înainte. Care este motivul... Un bărbat furios s-a săturat de sunetele venite din dormitorul vecinilor. Ce a scris pe ușă, fără să-i fie jenă de ceila...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x