Antena Căutare

Salt de la marginea atmosferei: Un austriac vrea sa sara de la cea mai mare inaltime si sa depaseasca viteza sunetului!

Pasiunea pentru spatiu si pentru sporturile extreme l-au facut pe un austriac sa isi propuna sa doboare dintr-o lovitura doua recorduri. Sa sara de la cea mai mare inaltime, si sa cada spre pamant mai repede decat toti cei care au sarit pana acum. Misiunea, parca desprinsa din filmele SF, va avea loc in numai doua zile.

Austriacul Felix Baumgartner, care este specializat in sporturi extreme, si-a propus sa devina prima persoana care depaseste viteza sunetului. Temerarul a efectuat deja doua salturi deasupra statului New Mexico: primul in Martie, de la inaltimea de 21.600 de metri, iar celalalt in august, la peste 29 de kilometri. A reusit sa atinga viteza maxima de 834 de kilometri pe ora, inainte de a-si deschide parasuta. Acum se pregateste sa sara de la 37 de kilometri altitudine, ca sa sparga bariera sunetului.

Foto: foxnews.com

Forrest Gump de Romania a ajuns la Bucuresti. A parcurs peste 110 kilometri in 12 ore!... Peste 5000 de persoane au participat la cel mai mare maraton organizat in Capitala...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x