Antena Căutare

Semnificațiile mistice ale lunii pline. Ce ritualuri benefice se fac în această fază a lunii

Luna plină i-a uluit întotdeauna pe oameni prin frumusețea sa, dar și semnificațiile pe care le-a dobândit de-a lungul timpului.

Galerie
Luna plină are anumite semnificații profunde | Shutterstock

Luna plină reprezintă una dintre fazele lunii, însă semnificațiile pe care a ajuns să le dobândească în decursul anilor sunt mult mai profunde.

Semnificațiile mistice ale lunii pline

„La lună plină, toate cele bune încep, ca să meargă din plin”, spune Tudor Pamfile în Mitologia Poporului Român.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Conform unei surse, luna plină este un simbol al transformării, al crșeterrii și al potențialului uman. Tocmai de aceea are un impact atât de mare asupra oamenilor.

În multe culturi, luna plină este simbolul feminității, dar și al intuiției și al ciclurilor naturale, dat fiind că este o fază a lunii.

Aceasta este asociată cu energia feminină, cu fertilitatea, dar și cu misterele subconștientului. Oamenii fac diverse ritualuri la lumina lunii pline încă din cele ai vechi timpuri. Acste ceremonii sunt pentru purificare, înnoire, dar și pentru crearea unei legături cu forțele cosmice.

Citește și: Când va putea fi văzută Luna Sturion. Super Luna Albastră, cea mai strălucitoare Lună plină, va lumina cerul

Luna plină amplifică atât energiile pozitive, cât și cele negative. De aceea, în timpul acestei faze, oamenii simt o creștere a intensității emoțiilor, dar și a intuiției. Pentru unii se poate manifesta și o nevoie intrinsecă de a se conecta cu natura.

Această fază a lunii este momentul ideal pentru eliberarea de orice nu mai este benefic, precum gândurile negative, relațiile toxice sau obiceiurile nesănătoase.

Când este lună plină este indicat să-ți reîncarci bateriile și să îți revizuiești scopul în viață. Atunci este și momentul ideal să vizualizezi ceea ce îți dorești cu adevărat pentru a obține mult mai ușor.

Citește și: Care sunt cele 3 zodii care vor avea ghinion în relațiile de iubire în septembrie 2024. La ce trebuie să se aștepte nativii

Ritualuri la lună plină pentru sporirea abundenței

Sunt mai multe obiceiuri pe care le poți urma pentru a-ți spori abundența în această fază a lunii.

De pildă, poți face un altar într-un spațiu linștit, cu cristale, lumânări și plante sau obiecte care îți oferă inspirație.

De asemenea, meditația este un bun pas spre abundență. În timpul acesta poți vizualiza cum ți se îmbogățește viața.

Și jurnalul este o metodă eficientă. Începe cu lucrurile pentru care ești recunoscător. Atitudinea pozitivă te va călăuzi spre îndeplinrea dorințelor.

Când este lună plină, poți adăuga săruri în apă atunci când faci baie, dar și uleuri esențiale și petale. Atmosfera relaxantă creată te poate elibera de energiile negative acumulate.

Când este lună plină se efectuează ritualuri de purificare, pentru eliberarea energiilor negative. Acestea se pot desfășura cu ajutorul cristalelor.

În unele culturi se culeg plante medicinale în timp ce strălucește luna plină pe cer. Se consideră că astfel vor avea proprietăți vindecătoare mai puternice.

Citește și: Cum afectează Luna Nouă în august toate zodiile. Ce schimbări majore apar pentru nativi

Fenomene asociate cu luna plină

Trei fenomene sunt asociate cu această fază a lunii. Acestea au o influență atât asupra naturii, cât și a oamenilor și animalelor.

Mareele - variații ale nivelului mării cauzate de atracția gravitațională a lunii asupra Pământului.

Somnul - unii oameni suferă de insomnii în această fază a lunii sau au un somn agitat.

Comportamentul animalelor - multe animale sunt mai active sau mai agitate în timpul acestei faze a lunii.

Ce se poate întâmpla dacă ai părul blond și mergi la piscină. O tânără a trăit asta pe propria piele și a dezvăluit totu... O insulă din Grecia se scufundă într-un ritm alarmant. Este vizitată de mii de români în fiecare vară...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci Sambata, 14.09.2024, 14:57
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x