Fără morți în oraș! Sicrie, coroane de flori și cruci, interzise pe stradă, în Alexandria, județul Teleorman

Adio, sicrie expuse la geam, cruci din lemn și coroane de flori expuse pe stradă sau în fața magazinelor de pompe funebre. Măsura a fost luată în orașul Alexandria, județul Teleorman, după ce mai mulți localnici s-au plâns că aceste imagini îi deprimă.

Adio, sicrie expuse la geam, cruci din lemn și coroane de flori expuse pe stradă sau în fața magazinelor de pompe funebre. Măsura a fost luată în orașul Alexandria, județul Teleorman, după ce mai mulți localnici s-au plâns că aceste imagini îi deprimă.

Firmele de pompe funebre riscă suspendarea activităţii dacă mai expun coroane, sicrie şi cruci în afara magazinelor începând cu data de 1 ianuarie 2020, potrivit unei hotărâri adoptate miercuri de Consiliul Local din Alexandria, notează Agerpres.

"Am primit sesizări de la mai mulţi cetăţeni în legătură cu sicriele, coroanele funerare şi crucile expuse pe trotuare, în faţa magazinelor de pompe funebre. Pe lângă aspectul inestetic, creează şi un disconfort psihic. Şi pot să spun că majoritatea sesizărilor au venit din partea unor persoane tinere, până în 30 de ani. Astfel, am iniţiat proiectul de hotărâre adoptat astăzi de consilieri", a declarat miercuri, pentru Agerpres, primarul Alexandriei, Victor Drăguşin.

Expunerea sicrielor și a crucilor, interzisă în fața magazinelor de pompe funebre

Hotărârea Consiliului Local interzice expunerea articolelor funerare în faţa magazinelor. Acestea vor putea fi comercializate numai în spaţii special amenajate, dotate cu geamuri fumurii, care să mascheze aceste produse.

De asemenea, firmele pentru publicitate amplasate pe magazine sau în apropierea acestora nu trebuie să conţină însemne funerare. Hotărârea mai prevede ca în Piaţa Centrală din Alexandria coroanele să se comercializeze fără a fi expuse la vedere.

Patronii de magazine de pompe s-au conformat deciziei

Firmele care nu respectă hotărârea Consiliului Local vor fi sancţionate de către Poliţia Locală cu suspendarea activităţii până la intrarea în legalitate.

„Pe mine măsura nu mă afectează, mă satisface, pentru că civilizează serviciile funerare. Nu e cazul să ne agăţăm sicriele pe garduri. Eu m-am conformat, îmi pun publicitate pe geamuri. Ni s-a sugerat să punem geamuri fumurii, dar nu cred că e cazul. Mi-am comandat tot ce trebuie, nu aştept să se facă 1 ianuarie ca să mă comport civilizat", explică un patron de magazin de pompe funebre, potrivit Mediafax.

Parteneri
Coafura Angelinei Jolie la premiera Eternals din Roma a fost criticată de fanii de pe rețelele sociale. Motivul pentru care a stârnit reacțiile tuturor
Coafura Angelinei Jolie de la premiera filmului Eternals din Roma a ajuns un adevărat subiect de dezbatere pe internet. Deși actrița a avut o imagine impecabilă pe covorul roșu, fanii vigilenți au remarcat rapid o greșeală de proporții în look-ul vedetei. Se pare că stilistul Angelinei s-a grăbit atunci când i-a adăugat artistei câteva extensii de păr.
Catine.ro
Ultimele știri