Antena Căutare

Superstiții de Ziua Îndrăgostiților!! Ce NU este bine să-i oferi iubitului sau iubitei tale de Valentine's Day: Aduce cel mai mare ghinion

Românii sărbătoresc pe 14 februarie Valentine's Day, o tradiţie occidentală adoptată mai ales de tineri care obişnuiesc să dăruiască în special flori şi care evită, din superstiţie, să facă anumite cadouri, precum ceasuri sau bijuterii.

Românii sărbătoresc pe 14 februarie Valentine's Day, o tradiţie occidentală adoptată mai ales de tineri care obişnuiesc să dăruiască în special flori şi care evită, din superstiţie, să facă anumite cadouri, precum ceasuri sau bijuterii.

Conform superstiţiei din tradiția chineză, este de evitat să se cumpere ceasuri drept cadou - atât de perete cât şi de mână - pentru că este o aluzie directă la trecerea timpului şi la sfârşitul unei relaţii, ceea ce este de prost augur pentru cei îndrăgostiţi.

Acelaşi lucru se întâmplă cu încălţămintea. Deşi mulţi occidentali dăruiesc o pereche de pantofi noi, în China un astfel de cadou sugerează ideea de a pleca sau chiar de a fugi de lângă persoana iubită.

În China se acordă o mare atenţie obiectelor dăruite, care nu sunt percepute doar ca nişte simboluri. Astfel, nu se oferă cadou obiecte al căror nume în limba mandarină au un anumit înţeles.

Articolul continuă după reclamă

Deşi fructele pot părea un cadou obişnuit, chinezii încearcă să le evite pe cele a căror sonoritate deranjează, precum perele, care în limba mandarină s-ar putea traduce prin "a lăsa în spate pe cineva".

În schimb, chinezii se vor orienta spre flori şi felicitări cu dedicaţie. Pieţele de flori ale capitalei propun în această zi o amplă gamă de trandafiri, lalele sau orhidee. Sunt preferate mai ales florile de culoarea roşie, fucsia şi galben, evitându-se cu această ocazie crizantemele, asociate cu funeraliile.

Mulţi tineri au cumpărat încă de marţi buchetele de flori, iar unii chiar au umplut portbagajul maşinii iubitei lor cu flori aranjate în formă de o inimă.

Testul care te dezbracă de toate SECRETELE! Află totul despre tine, în doar câteva secunde! Ai curaj să încerci?... Valentine`s Day, prilejul inedit de a-ți afișa sentimentele față de aleasa ta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Insula Iubirii Sezonul 8, 15 iulie 2024. Cortina a căzut și ispitele feminine au apărut de pe ecran, direct în fața băieților
Insula Iubirii Sezonul 8, 15 iulie 2024. Cortina a căzut și ispitele feminine au apărut de pe ecran, direct în fața băieților Luni, 15.07.2024, 23:40
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Citește și
x