Antena Căutare

Tehnologia intrece omul: Functionarul bancar, o meserie pe cale de disparitie

Functionarul bancar este o meserie pe cale de disparitie. Lipsa de clienti a redus drastic personalul din institutiile financiare. Aproape 4 mii de angajati au fost concediati de la inceputul anului. De patru ori mai mult fata de 2011. Locul lor a fost luat de internet. Si pentru a-si atrage clientii, bancile se intrec in oferte pentru servicii online.

Numarul romanilor care folosesc derviciile bancilor prin bancomate sau internet creste constant. De exemplu, unul din zece clienti foloseste in prezent internet banking-ul. Un mare progres, daca ne gandim ca in urma cu patru ani persoanele care foloseau astfel de servicii erau numarate pe degete.

De ce? Pentru ca serviciile bancare online sunt mai sigure decat persoanele de la ghiseu, spun bancherii. Insa oamenii inca se tem de riscurile serviciilor online. Multi dintre clienti cad prada fraudelor si sfarsesc prin a-si dezvalui date personale importante, precum pin-ul cardului. In plus, cei care folosesc serviciile online trebuie sa se asigure ca au instalat in calculator un antivirus.

Foto: enterprisenation.com

Inregistrarea radar cu Raducu Mazare "zburand" cu 194 km/h pe A2, analizata de SRI... Politistii romani, subiect de documentar Discovery...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x