Aceasta este și situația unui angajator care își testează potențialii lucrători cu o ceașcă de cafea. Dacă la prima vedere ar putea apărea ceva banal, află că un indiciu din felul în care se comportă persoana cu băutura pe care i-o oferă, îi dă de înțeles dacă este sau nu potrivit pentru a lucra în echipa lui.
Publicația Aleph News relatează modalitatea prin care CEO-ul Trent Innes, directorul executiv al companiei de software Compono, își selectează personalul de lucru. Obișnuit să fie în fața oamenilor care spun că au diverse acreditări și pregătiți în domeniu, acesta nu se lasă sedus de experiența persoanei respective, ci mai degrabă de felul în care se comportă cu o ceașcă de cafea.
Citește și: De ce mulți oameni pun unt în cafea dimineța
Directorul oferă o ceașcă de cafea posibilului angajat și așteaptă să vadă ce face cu ea. Iată ce îl convinge că omul respectiv nu este bun pentru echipa sa
Pe lângă discuțiile deja consacrate la un interviu de angajare, peste care nu sare niciodată, pentru a nu-i face pe oamenii din fața lui să se simtă incofortabil, acesta abordează și subiecte legate de personalitatea lor. Totul pare în regulă până aici, nu?
În podcastul The Venture, directorul spune că în timpul dialogului pe care îl are îi face pe oameni să se simtă tot mai confortabil, ajungând în punctul în care îi plimbă prin companie și le prezintă inclusiv bucătărie, din care pleacă inevitabil cu o cafea, fiind o băutură pe care muncitorii o beau aproape zilnic.
Citește și: Cele mai bune metode pentru a prepara cafea acasă. Sfaturi utile venite de la experți
„Întotdeauna te voi scoate la o plimbare în una dintre bucătăriile noastre și cumva vei sfârși întotdeauna prin a pleca în mână cu o băutură. Apoi o luăm înapoi, facem interviul și unul dintre lucrurile pe care le caut întotdeauna la sfârșitul interviului este dacă persoana care face interviul vrea să ducă acea ceașcă goală înapoi în bucătărie”, a spus acesta în podcastul The Venture, potrivit Dailystar.co.uk.
Aici este, de fapt, punctul culminant! Directorul general vrea să vadă dacă persoana care a venit la interviu, după ce a băut din cafea, va dori să-și ridice cana să o ducă la spălătorie! El vede în acest gest compasiune și respect pentru ceilalți angajați care lucrează în companie.
Citește și: De ce nu trebuie să bei cafea sau ceai când te afli în avion. O stewardesă a dezvăluit ce se întâmplă
CEO-ul Trent Innes spune că acesta este semnalul lui de alarmă, când o persoană își lasă cana pe masă, lucru care poate indica pentru el că acesta nu ar avea respect pentru potențialii colegi de locul de muncă: „Poți să îți dezvolți abilitățile, poți să dobândești cunoștințe și experiență, dar totul se reduce la atitudine, iar atitudinea despre care vorbim mult este conceptul de „spală-ți ceașca de cafea”.
El consideră că acest aspect este un gest de bun simț din partea celui căruia îi servești ceva. Să vrea măcar să-și curețe ceașca de cafea, chiar dacă se află într-un loc pentru prima dată.